Când eram noi mici, opțiunile în materie de desene animate nu erau chiar cine-știe-ce. Ne uitam fascinați la ele, pentru că nu știam că poate exista ceva mai bun. Însă, dacă ne-am uita acum, împreună cu cei mici, probabil ni s-ar părea extrem de primitive. În plus, la fel ca în cazul poveștilor de pe vremea noastră, desenele conțineau o mulțime de stereotipuri și de învățături care astăzi ni se par de-a dreptul înfiorătoare.

Acum, Rebeca mea este fan Disney Junior, iar eu nu pot decât să mă bucur. Este un canal de desene animate destinat preșcolarilor, care are o mulțime de mesaje pozitive și educative. De la „Clubul lui Mickey Mouse” a învățat Rebeca să numere singură până la zece, de la „Sofia întâi” a învățat cât de frumos este să fii bun, modest și să iubești animalele, de la „Doctorița Plușica” a prins drag de doctori, de la „Jake și Pirații din Țara de Nicăieri” a început să îndrăgească aventurile, de la „Garda felină” a prins mai mult curaj în forțele proprii, de la „Winnie” a învățat lecția prieteniei și tot așa.

„Clubul lui Mickey Mouse” de pe Disney Junior mi se pare unul dintre cele mai educative seriale de desene animate și mă bucur că din 22 aprilie începe o nouă serie plină de acțiune, intitulată Mickey și piloții de curse. Noua animație începe pe 22 aprilie, de la ora 10:30, pe Disney Junior și este special creat pentru copiii cu vârsta între 2 și 7 ani.

Mickey și piloții de curse este un serial plin de aventuri îndrăznețe, care îi are în centrul atenției pe Mickey Mouse, Minnie, Pluto, Goofy, Daisy și Donald. Toți vor fi la volanul unor mașini unice, în curse amuzante și curajoase în jurul lumii, dar și făcând năzdrăvănii în celebrul oraș Hot Dog Hills. Serialul le prezintă și pe cele două personaje feminine Minnie și Daisy având propria lor afacere de succes – „Ajutoarele abile”. Ei, parcă deja sună altfel, nu?

Poveștile din noul serial Mickey și piloții de curse sunt axate, așa cum sunt în general desenele animate de pe Disney Junior, pe lecții sociale și emoționale despre prietenie, munca în echipă, optimism și corectitudine. Eu una de abia aștept să mă uit împreună cu Rebeca mea la noile aventuri ale lui Mickey și ale găștii sale simpatice de piloți de curse!

 

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politică de confidențialitate.
I Accept