William Brînză este candidatul la prezidențiale din partea Partidului Ecologist Român, din care face parte de anul acesta. Din 2004 până în prezent s-a mutat la mai multe partide, candidând și încercând să obțină diferite funcții fără succes, iar momentan se declară de centru. A activat ca avocat, lector universitar și administrator de firmă.

Poziția pe buletinul de vot: 5

Data nașterii: 3 martie 1972, (Pești)

Locul nașterii: Cărbunești, județul Prahova

Studii: Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliție

Meserie: avocat

A publicat cursuri de drept și articole în domeniu.

Avere: 1 teren intravilan, 1 teren extravilan, 1 apartament, 4 spații comerciale, 1 cont bancar de 8.000 euro, unul de 17.000 euro și unul de 6.000 euro

Familia: Nu este căsătorit și nu publică nici o informație despre viața privată.

Program prezidențial: Nu are.

Mesaj electoral: Să le spargem gașca!

Site de prezentare: www.salespargemgasca.ro

Facebook: www.facebook.com/pages/William-Brinza/323700570986739

Pe lângă faptul că are un nume care nu îl ajută deloc, William Brînză mi se pare genul de om care face lucrurile de mântuială, pe genunchi. Nu are un program prezidențial, nu are un site bun de prezentare, pagina lui de Facebook este slabă în conținut, nu este prezent nici online nici offline. Iar faptul că a migrat de la un partid la altul spune multe. Printre dorințele lui în calitate de Președinte este să crească gradul de natalitate, oferind mamelor câte 2.000 euro pentru fiecare nou-născut. Nici nu vreau să mă gândesc cum va crește numărul membrilor familiilor asistate social în România și ce repercusiuni grave va avea acest lucru.

Fiind de anul acesta membru în Partidul Ecologist Român, candidatul în cauză susține că va face o ”ecologie politică”, fără a explica ce înseamnă concret acest lucru. În opinia mea, când spun ”partid ecologist”, mă gândesc la niște oameni activiști, cu niște convingeri ferme, care au luptat toată viața lor pentru aceleași cauze de apărare a mediului. Se pare că singura cauză pentru care a luptat William Brînză toată viața lui este dobândirea unei funcții.

Foto: Facebook William Brînză