Cred ca ti-ai dat seama deja ca intrebarea din titlul articolului era retorica. Care proaspata mamica nu are intrebari despre ingrijirea copilului? Chiar si mamicile care au copii mai mari inca au intrebari despre parenting. Si asta pentru ca jobul de mama este unul plin de aventuri, in care cercetezi si descoperi in fiecare zi lucruri noi despre copilul tau.

Acesta este si motivul pentru care salut initiativa echipei de la „Telefonul copilului” care a lansat la sfarsitul lui septembrie un serviciu gratuit si de mare ajutor pentru tinerele mamici. Exista deja numarul de telefon 116111, la care mamele sunau pana acum tot gratuit pentru a primi consiliere juridica, psihologica sau pentru cazuri de abuz. De acum, proaspetele mamici pot suna sa afle informatii despre cresterea copilului.

Asadar, daca esti o mamica din Romania si ai intrebari despre drepturile copilului si a familiei, despre relatia parinte-copil, despre educatia copiilor, despre depresia post-partum, despre legislatia in vigoare si despre orice informatie din sfera parentingului, apeleaza cu incredere numarul 16111!

Foto: crosswalk.com