Uite că a venit momentul să spunem „Start” campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 10 noiembrie 2019. Avem la dispoziție o lună în care să ne cântărim bine decizia și să luăm cea mai bună hotărâre pentru viitor. Ca de fiecare dată, las pe blog câteva informații importante despre tot ce presupune procesul de votare și despre candidați. Și tot ca de fiecare dată, îți mai zic ceva: mergi la vot și nu-ți anula votul! Mai mult, votează candidatul pe care ți-l dorești și nu te gândi că nu are șanse. Șansele le poți schimba chiar tu, prin votul tău!

Cine sunt candidații la președinție?

Când vei intra în cabina de votare și vei deschide buletinul de vot, îi vei găsi pe următorii 14 candidați, în această ordine:
1. Klaus Iohannis
2. Theodor Paleologu
3. Dan Barna
4. Kelemen Hunor
5. Viorica Dăncilă
6. Cătălin Ivan
7. Ninel Peia
8. Sebastian-Constantin Popescu
9. John Ion Banu
10. Mircea Diaconu
11. Bogdan Stanoevici
12. Ramona Ioana Bruynseels
13. Viorel Cataramă
14. Alexandru Cumpănașu

Despre fiecare în parte o las pe Teodora să îți spună în mare, apoi mai completăm cu informații pe parcurs.

Ah, și dacă vrei să afli câte ceva și despre partenerele și partenerii de viață ale candidaților, să știi că a început Andreea un proiect despre asta. Până acum, a intervievat-o pe soția lui Dan Barna, interviu pe care îl găsești pe Republica și așteaptă cu nerăbdare, ca noi toți, de altfel, să răspundă invitației și ceilalți.

Ce mai trebuie să știi acum?

Calendarul procesului electoral
Ghiduri: Îndrumarul alegătorului din țară și Îndrumarul alegătorului din străinătate
Care este secția de votare la care trebuie să votezi
Alte informații generale

De asemenea, pe lângă gestul extrem de responsabil pe care îl faci atunci când votezi corect, poți să mai faci o faptă bună și să fii observator independent. Pentru asta, trebuie să te înscrii până pe 5 noiembrie pe site-ul www.fiecarevot.ro, acolo unde afli, de altfel, toate informațiile de care mai ai nevoie.

În cazul în care observi nereguli în timpul campaniei electorale sau în timpul votării, poți apela cu încredere la cauza Vot Corect: pe site-ul oficial www.votcorect.ro, pe pagina de Facebook Vot Corect sau la numărul de telefon gratuit din România 0800080200, pe care îți recomand să îl salvezi în telefon.

Hai să avem o campanie electorală curată, cu dezbateri inteligente și cu un rezultat care să înceapă să ducă țara asta în direcția cea bună!