Constantin Rotaru este candidatul la președinție din partea Partidului Alternativa Socialistă. În 1977 a devenit membru al Partidului Comunist Român, iar în 1990 înființează o societate pe acțiuni, unde este director general. Tot atunci devine membru al Partidului Socialist al Muncii și Președinte al Comitetului Județean Vâlcea PSM. A fost deputat, membru al Biroului Executiv și vicepreședinte. În 2003, când PSD absoarbe PSM, el fondează Partidul Alianța Socialistă și devine Președinte PAS în 2004. Este a doua oară când candidează la funcția de Președinție a României.

Poziția pe buletinul de vot: 12

Data nașterii: 23 iulie 1955 (Leu)

Locul nașterii: Dăniceni, județul Vâlcea

Studii: Facultatea de Științe Economice din București

Meserie: Economist

Avere: 2 terenuri agricole, 1 teren extravilan, 3 apartamente, 1 casă.

Familia: Este căsătorit și are o fată.

Program prezidențial: Promovarea suveranității naționale, consolidarea relațiilor cu Republica Moldova, împotrivirea NATO, gratuitatea întregului proces de educație prelungit la 12 ani, folosirea doar a limbei române ca limbă oficială, realizarea statului socialist de drept, alocarea de locuințe fiecărei familii.

Mesaj electoral: O Românie pentru toți românii.

Site de prezentare: www.constantinrotaru.ro

Facebook: www.facebook.com/pages/Constantin-Rotaru-Presedintele-Romaniei/706062049480876

Citind despre acest candidat, parcă citeam despre epoca ceaușistă. Întreaga sa viziune asupra României și, mai ales, a conducerii ei, îmi aduc aminte de perioada comunismului. Acum, știu că unii sunt nostalgici după acele vremuri, însă nu cred că e cazul să revenim acolo. Constantin Rotaru a mai candidat în 2009, tot din partea PAS, și a obținut 0,45% din voturi. Pagina sa de Facebook nu are nici măcar 100 de Like-uri. Oare ce va face anul acesta la prezidențiale?

Foto: pressalert.ro