Țin minte de când organizam petreceri și activități pentru copii că activitatea lor preferată era facepainting. Era cam singurul moment când stăteau liniștiți și așteptau să primească pe față pictura mult așteptată. Și cum se apropie Halloween-ul, iar cei mici vor dori din nou să își acopere fața cu personaje care mai de care mai colorate, am zis că un articol despre ce e bine și ce nu e bine să punem pe fața copiilor noștri este mai mult decât indicat.
Am stat de vorbă cu Alexandra de la BluParty, care mi-a pus la dispoziție o sumedenie de informații utile, pe care le împărtășesc cu voi.
De ce ai nevoie pentru o pictura pe fata?
În primul rând, fie că duci copilul la un atelier specializat, fie că îl pictezi tu acasă, e musai să alegi produsele corecte, pe bază de apă sau ulei, care să nu irite, care să nu fie toxice și care pot fi înlăturate ușor doar cu apă. Preț set de culori spaciale facepainting = 15 – 150 lei.
În afară de culorile în sine, mai ai nevoie de un burete cu densitate mare pentru a întinde culorile pe față (3-10 lei), pensule cu păr flexibil pentru conturarea detaliilor (10-60 lei), și, evident, un vas cu apă.
Care sunt modelele preferate de copii
I-am întrebat pe cei de la BluParty care sunt modelele cele mai cerute de copii. Iată ce am aflat:
– modelele cu animale (fluturi, pisici, bufnițe, lei, câței, iepurași);
– super eroi (Superman, Batman, țestoasele Ninja);
– modele specefice perioadei de Halloween (zombie, clovni, vrajitoare, vampiri, scheleți, mumii, monștri);
– modele cu personaje Disney (Elsa, Minnie Mouse, Mickey Mouse, Hello Kitty);
– modele tematice (pirați, indieni)
Cum iti poti picta pe fata copilul in siguranta
Aplicarea unor produse colorante pe ten poate aduce cu sine mai multe pericole, atât pentru copii, cât și pentru părinți: reacții alergice la chimicale, transmiterea unor viruși de la un copil la altul sau accidentarea ochilor cu pensulele.
Ca sa te asiguri că pictura de pe fața copilului tău nu îi provoacă nici un risc, iată câteva sugestii făcute de BluParty:
1. Folosește produse adecvate, care nu conțin substanțe toxice. Poți testa pe mână cu 24 de ore înainte de aplicarea pe față și asta pentru că, chiar dacă scrie pe ambalaj că sunt non-toxice, multe produse de acest gen conțin substanțe care ar putea produce iritații sau alergii. De exemplu, conform unui studiu făcut în campania Safe Cosmetics, 6 din 10 kituri de pictură pe față conțineau substanțe iritante pentru ten (nichel, cobalt, crom), peste nivelul recomandat în industrie;
2. Folosește sclipici cu grosime mică. Adică, din poliester și cu o dimensiune de 008 microni sau mai mică. Evită sclipiciul metalic!
3. Nu picta fața unui copil mai mic de trei ani! Deși, chiar și atunci, este de preferat să nu exagerezi cu vopselele, vârsta cea mai indicată pentru facepainting la copii find de peste 5 ani;
4. Nu folosi markere pe bază de apă! Și asta pentru că sunt iritante și se iau foarte greu, copilul rămânând cu pete timp de câteva zile;
5. Curăță foarte bine instrumentele de vopsit, pentru a evita transmiterea de viruși de la un copil la altul!;
6. Nu folosi măști din PVC și lipici generic, pentru că riști să îi apară copilului iritații, alergii, arsuri sau chiar să nu îi mai poți da masca jos.
Sper ca informațiile oferite de BluParty să vă ajute și să fiți mai atenți de acum atunci când decideți să pictați fața copilului vostru. Iar dacă vreți să aflați mai multe informații direct de la ei, o puteți face și sâmbătă, 31 octombrie, când organizează un atelier creativ de sculptat dovlecei de Halloween pentru copii cu vârsta între 4 și 12 ani. Mai multe detalii aici.
Foto: BluParty
Comenteaza