Astazi iti fac cunostinta cu Iuliana Sosu, o femeie tare draga mie, care e super activa si face o multitudine de lucruri bune pentru parinti. Ultimul lucru minunat pe care l-a facut si care merita impartasit cu toti parintii – a scos pe piata o revista print pentru parinti, numita Joli Bebe, si sustinuta de un site cu articole de parenting. Dar, nu ma mai lungesc. O las pe Iuliana sa va povesteasca despre acest proiect de suflet!

Eu sunt mama de doi baieti, unul de 4 ani si celalalt de 1 an si jumatate. In urma cu 5 ani m-am apucat sa fac perne pentru gravide, din simplul motiv ca am vazut la cineva, am vrut si eu sa fac un cadou si nu am gasit in tara. Si am avut si vreo 2 luni fara serviciu. Si atunci am hotarat sa le fac eu.

Timpul a trecut, am avut si eu burtica de 2 ori, ne-am dezvoltat in paralel cu mersul la serviciu si crescutul copiilor, pana am ajuns sa particip la un targ pentru parinti unde am cunoscut si alti parteneri. Socializand, am hotarat sa facem schimb de materiale informative pe care sa le atasam in coletele noastre, catre clienti. Evident, am strans un set de materiale pestrite, de toate formele si culorile. Atunci mi-a venit ideea de a compacta materialele tuturor intr-o brosurica. Eu am venit cu ideea, deci cine crezi ca a avut curajul sa se ocupe de proiect? Tot eu.

Totul roz, frumos si simplu pana cand… am inceput. Si ne-am dat seama ca ar putea arata mai bine si mai profi intr-un format elegant, cu grafica unitara si profesional realizata si care ar putea sa iasa la un pret bun facand un tiraj mai mare, pe offset si cu ajutorul unor sponsori – adica am avut de vandut si cateva pagini de reclama dar nu oricum: am avut de vandut cioara de pe gard! Convinge-i tu pe oamenii cu bani ca primul numar al unei reviste fara brand consacrat, redactie si super-nume in spate, intr-o cantitate pe care nu am putut s-o garantez nicicum – convinge-i sa dea bani! Dar i-am convins!

Nu ascund faptul ca mi-au luat 6 luni pana la materializarea lui, asta si pentru ca nu m-am grabit si am dat tuturor timp sa se simta confortabil cu proiectul. Toti cei prezeni in revista nu sunt simpli colaboratori, sunt adevarati parteneri carora le multumesc pentru ca s-au alaturat acestui proiect in care ne sprijinim unii pe altii. Toti suntem parinti – asta cred ca este foarte important. Si toti am realizat lucruri, prestam servicii sau aducem produse de foarte buna calitate pentru a le impartasi si cu parintii din Iasi si Romania – pentru ca revista ramane in Iasi intr-un numar important si pleaca in tara in coletele tuturor partenerilor mei.

Toti am avut la un moment dat o necesitate sau o problema legata de cresterea propriilor copii care ne-a facut sa luam atitudine. De aceea, realtia noastra cu clientii nostri este una deosebita, personala. Iar clientii nostri primesc gratuit aceasta revista, ca un cadou, odata cu produsul pe care il achizitioneaza de la noi.

Joli Bebe nu se vinde. Joli Bebe se primeste in dar!

Joli Bebe este un mod util de a cunoaste si alternative romanesti la probleme parintesti. Este o revista realizata de o femeie, mama, sotie, angajata, antreprenoare si… redactor sef – un fel de Sergiu Nicolaescu in varianta feminina. Evident, grafica apartine Madalinei, cea care s-a ingrijit de o mare parte din ideile care ne-au ajutat sa finalizam proiectul. Ii multumesc din suflet pentru rabdarea, grija si dedicarea cu care a lucrat!

Este cunoscut ca presa se citeste mai mult online decat pe hartie. Ei, pentru noi, partea de online exista pentru cei care intreaba, adica avem site-ul pentru a sprijini revista si nu invers. Dar ma gandesc sa-l dezvolt, asta ca o provocare pe termen mediu.

Ca sa concluzionez: este un proiect realizat din pasiune, dorind sa ne ajutam si sa ajutam alti parinti sa descopere idei, solutii care, poate, le vor fi de folos. Este un proiect pentru care nu am scos profit insa ne-am acoperit la fix cheltuielile de tipar si transport. Si pe care vi-l impartasim cu drag!

Poti rasfoi revista Joli Bebe aici.

Poti da Like revistei Joli Bebe aici.