Joi seara am fost într-unul din locurile mele preferate din Iaşi – la Good Point. Aici, alături de alţi 60 de oameni, l-am ascultat pe somelierul Răzvan Demian, care ne-a prezentat 5 soiuri de vinuri de la Nachbil, Satu Mare.


Am început cu un Riesling de Rhin din 2010, care m-a prins pentru început cu o aromă plăcută foarte puternică, însă care nu m-a mai cucerit la gust. Aşa cum spunea şi Răzvan Demian, Rieslingul de Rhin nu este extrem de plăcut pentru toată lumea, iar mie mi s-a confirmat asta când am simţit gustul mult prea acid pentru mine.

Am continuat tot cu un vin alb, de data aceasta un Chardonnay baricat din 2011, care nu mai avea aceeaşi aromă puternică cum o avea primul, însă era mult mai fin, mai băubil. Deşi tot acidulat, îl văd ca pe un vin pe care să îl bei într-o seară cu prietenii la masă.

Al treilea vin a început seria celor roşii: Trio Roşu de Merlot, Pinot Noir şi Sangiovese, un vin cuminte din 2010, uşor acid, modest şi cu o aromă uşoară de cireşe amare.

Al patrulea vin a fost un Cuvee Selection de Cabernet Sauvignon şi Merlot din 2008, sec, puţin aromat şi modest.

Al cincilea vin, de altfel şi cel care mi-a plăcut cel mai mult, a fost Pinot Noir din 2008, care nu m-a dat pe spate cu o aromă foarte puternică, însă care m-a cucerit cu un gust sec şi delicios.


La sfârşit am avut un mic discurs în care le-am prezentat participanţilor noul program de turism enologic lansat de Icar Tours şi Good Point, şi anume „Drumul Vinului în Dobrogea” (23 – 25 noiembrie 2012).


Am continuat degustarea şi acasă, unde ne-am răsfăţat cu alte vinuri: Sauvignon Blanc Prince Ştirbei, Tămâioasă Românească Chateau Pietro, Cuvee Uberland şi Rose Riviera Lacerta.

Încă o seară plăcută petrecută la Good Point!