Sunt născută în Iași. Dar cei mai frumoși ani din copilărie mi i-am petrecut la bunicii din partea mamei, în Huși. Eram fie cocoțată pe mașina de cusut din atelierul bunicului meu, fie alergam desculță prin via imensă de pe dealurile Hușilor. Și acum simt mirosul acela aparte de viță-de-vie, soarele care îmi încălzea fața și gustul boabelor de struguri savurați direct de pe ciorchine. Dar cel mai mult mi-e dor de glasul bunicului meu, de râsul lui ca al lui Moș Crăciun și de bucuria aceea imensă pe care o avea de fiecare dată când savura un pahar cu vin din propria vie.

Și cum să nu iubești vinul, când îi știi de mică toate misterele, toată istoria, toată truda și bucuria deopotrivă? Și cum să nu susții evenimentele cu și despre vin, mai ales când e cu oameni dragi și crame locale?

Nici bine nu s-a apucat Yvona să-mi povestească despre ce vrea să facă an de an în oraș, că am și acceptat invitația de a-i deveni parteneră și de a o susține să organizeze Vinificat în Iași, cel mai mic festival de vin din țară. Pe Yvona Mardare, una dintre cele mai faine femei-somelier, o știu de când era însărcinată cu primul copil și era înconjurată, cum altfel, tot de sticle cu vin bun și oameni unul și unul. Despre Yvona vă las să citiți mai multe direct de pe blogul ei, acolo unde veți descoperi multe articole utile despre tot ce înseamnă vin, după care vă recomand să veniți la Vinificat în Iași, ca să o cunoașteți și personal, în caz că nu ați avut deja plăcerea.

Până atunci, eu vă zic mai bine despre ce înseamnă Vinificat în Iași și de ce ar trebui să veniți și voi la cel mai mic festival de vin! Ei bine, pe 4 mai 2019, de la 12:00 la 20:00, în grădina Restaurantului Krud, are loc prima ediție a festivalului Vinificat în Iași. Pe scurt, o întâlnire prietenească între producători și consumatori, între cunoscătorii de vin și cei care vor să descopere mai multe din tainele acestei băuturi.

Toți cei care vor veni pe 4 mai la Krud vor avea parte de o degustare de vinuri locale, povești și istorii despre vin, socializare cu oameni minunați și o după-amiază relaxantă într-una dintre cele mai frumoase grădini din oraș. Pentru mine, este clar modul perfect în care să-ți petreci o după-amiază de weekend, mai ales dacă vrei să cunoști oameni noi și faini și să te bucuri de timp pentru tine.

În plus, este o metodă minunată să cunoști îndeaproape producătorii de vin din județul Iași și să te mândrești cu vinul produs cu măiestrie în cramele dimprejurul celor șapte coline: Gramma, Cotnari, Bucium, Strunga, Hermeziu, Vărzari.

Parteneri Vinificat în Iași: Jassyro, Fotograf Irina Mocanu Studio, Marvin Auto, Pâine cu maia, Soft & Grace, Andreea Marc – Story Tailor

Parteneri media: Revista In Society, Tele M, Femeia Contemporană

Biletele sunt puse la vânzare online, pe EventBook, dar și offline la Krud, Jassyro și Bistro La Noi. Un bilet costă 50 lei/persoană iar accesul la eveniment va fi permis, bineînțeles, doar persoanelor de peste 18 ani.

Eu una te aștept și pe tine la Vinificat în Iași, să ne bucurăm împreună de o sâmbătă cu zâmbete, la un pahar cu spumant, vin alb, rose sau preferatul meu, vinul roșu. Pentru că avem nevoie de evenimente de calitate și pentru că ar fi păcat să nu le facem, mai ales că avem cu ce să ne mândrim când vine vorba de vin bun și oameni faini.

Foto: Fotograf Irina Mocanu Studio