„Ce faci săptămâna viitoare?”

Eram în livingul de la Milostea, cu fetele de la The Writing Journey, într-o binemeritată vacanță, când îmi sună telefonul și pe ecran apare un număr pe care nu îl știu. Îmi las vocea de vacanță deoparte, îmi îndrept spatele, de parcă omul de la celălalt capăt m-ar vedea, îmi iau zâmbetul oficial și răspund. Și cât se hlizeau fetele pe lângă mine de diferența majoră dintre starea de relaxare dinainte de telefon și tonul serios din timpul apelului, eu încercam să le ignor și să mă concentrez pe propunerea de colaborare care mi se făcea. Propunere care suna atât de bine, încât mi-am scurtat vacanța și m-am întors mai devreme în Iași. Iar eu rar îmi scurtez vacanțele. Cel mult le prelungesc, dar în niciun caz să le micșorez.

Apelul și propunerea veneau din partea Hotelului Unirea, așa că toate beculețele mele pozitive s-au aprins instant, precum cel mai luminat brad de Crăciun. Să vă explic. Am făcut PR în tot soiul de industrii, dar preferatul meu rămâne de departe PR-ul în turism și ospitalitate. Nu degeaba am iubit fiecare curs de ospitalitate, hotelărie și turism pe care l-am făcut.

Mai mult, Hotel Unirea este un loc de care mă leagă o mulțime de amintiri plăcute. La etajul 13 mergeam cu ai mei și mâncam prăjituri când eram mică, în Restaurant Panoramic am savurat unele dintre cele mai memorabile cine de afaceri dar și personale, tot acolo am fost nașă la o nuntă (cea mai tare nașă pe care au văzut-o, conform formației, mă scuzați), în sălile de evenimente ale hotelului am avut nenumărate evenimente de-a lungul anilor, fie ca organizator sau speaker, fie ca simplu participant și tot la Hotel Unirea am asigurat cazarea tuturor oaspeților pe care i-am avut în Iași, de la artiști la bloggeri de travel. Pentru că așa cum spunea zilele astea unul dintre invitații SFR, „dacă vii la Iași, e firesc să stai la Hotel Unirea”.

Cu scrisul, cu luatul la întrebări, cu ospitalitatea

Iar acum, când echipa de la Hotel Unirea m-a contractat pentru Serile Filmului Românesc, n-am stat pe gânduri și am acceptat imediat provocarea. Ce-i drept, nu mai fusesem în hotel de când cu pandemia, așa că tare m-am bucurat să văd atât toate renovările aduse în ultima perioadă, cât și o echipă nouă și faină, pusă pe treabă bună. Și m-am bucurat că am avut șansa să cunosc personal, să stau de vorbă și să le iau interviuri unora dintre marii actori români și invitați prezenți la festival, mai ales că pe unii îi admiram în filmele copilăriei mele.

Duminică seara am ajuns în Iași, înapoi din vacanță. Duminică și luni am scris texte, iar marți, la prânz, în prima zi de festival, am participat la conferința de presă de lansare a festivalului, apoi am trecut la interviurile video, pe care le-am făcut alături de Radu Cristin cu Maria Ploae, Ileana Popovici, Nicolae Mărgineanu, Irina Margareta Nistor, Gabriela Dinică, Laurențiu Damian, Katia Pascariu și Gloria Găitan, cea cu care m-am conectat într-un mare fel și care mi-a intrat imediat și iremediabil în suflet. Nu au lipsit de pe scaunul „luatului la întrebări” Mihai Chirica, Primarul orașului Iași, Andrei Giurgia, organizatorul SFR și Dora Morhan, Director Executiv Destination Iași.

Joi seara a fost cina oficială cu oaspeții SFR și invitații Hotelului Unirea în Restaurant Panoramic, locul acela mirific de la etajul al 13-lea, de la care poți să vezi întreg orașul, în timp ce te răsfeți cu muzică bună, mâncare absolut delicioasă și multe-multe zâmbete. Am savurat pe rând un antreu cu pârjoală moldovenească cu mozzarella, mousse de fasole, chips de păstârnac, tartar de sfeclă roșie și pesto, apoi, la felul principal, unul dintre preparatele mele preferate – confit de rață și sos de citrice, cartofi gratinați, sparanghel și roșii cherry. Desertul a constat într-o pavlova cu cremă mascarpone și fructe proaspete, pe care am devorat-o până la ultima bucățică, în timp ce pe ecrane începea proiecția filmului „Afacerea Est”. Iar discuțiile au mers de minune cu Marius Manole, Dorina Chiriac, Ioana Pavelescu, Rodica Mandache, Dorel Vișan și, evident, Gloria Găitan.

Mi-am încheiat seara după miezul nopții, când am plecat cu zâmbetul pe buze din hotel, nu înainte să trec mai întâi pe la etajul al 14-lea și să mă mai bucur puțin de încă o discuție bună și un „view” impresionant.

Răsfăț ca-n filmele alea bune

Dacă a meritat că mi-am scurtat vacanța? Din plin. Dacă iubesc în continuare PR-ul în turism? Poate chiar și mai mult. Dacă îmi place ce am găsit acum la Hotel Unirea? Ador renovările, iubesc oamenii și îmi place la nebunie potențialul de creștere împreună care există acolo.

Așa că vă zic asta: dacă sunteți turiști și vreți să vizitați orașul, alegeți cu toată încrederea Hotel Unirea și bucurați-vă nu doar de servicii excelente de cazare, dar și de răsfăț din plin la Unirea Spa, alături de mâncarea delicioasă din restaurantele hotelului. Iar dacă sunteți ieșeni, mergeți pe mâna mea și alegeți cu aceeași încredere serviciile de masă, de spa și de săli renovate pentru evenimente de la Unirea, fie că sunt nunți și botezuri, fie că sunt conferințe.

Până atunci, eu zic un mare „Mulțumesc” pentru încredere și colaborare întregii echipe de la Unirea, în frunte cu Simona Vețeleanu, Ioana Gamen și Dorin Bîrgăoanu, iar pe voi vă las cu câteva fotografii făcute de Ruxandra Radu în perioada asta acolo. Mai multe fotografii, alături de interviurile video pe care le-am făcut zilele trecute la Unirea cu ocazia SFR, le puteți vedea pe conturile de social media ale Hotelului Unirea: Facebook și Instagram, pe care vă îndemn să le urmăriți.

Și țineți minte: merităm un răsfăț la Spa și o cină la înălțime. Așa, ca-n filmele alea bune, de care nu te mai saturi și pe care vrei să le revezi iar și iar și iar.