Prietenii de la ARBOmedia m-au luat la întrebări și au vrut să știe musai ce fac eu în izolare. Așa că m-au provocat la un #JurnalDeCarantină cu întrebări și răspunsuri. Iată ce a ieșit!

Da, mi-am făcut cont pe Tik Tok!

ARBOmedia: Unde ești acum?
Pe o plăjă din Cuba, cu un pahar cu vin în mână. Privesc marea, ascult muzică, citesc, dansez și mă bucur de viață. La asta visez acum, de pe canapeaua mea roșie de acasă, în timp ce mă pregătesc să răspund provocării voastre, care, apropos, e foarte mișto!

ARBOmedia: Ce faci pentru a te relaxa în aceste zile?
Cam ce făceam și înainte, când eram în casă, doar că mult mai mult: Netflix, joacă cu fiică-mea, activități cu ea, dans, citit, ascultat muzică, scris, mișcare, leneveală. La începutul izolării am dat iama în Netflix, acum scriu compulsiv și ascult multă-multă muzică. O iau pe Rebeca în brațe, ne iubărim, râdem și povestim mult, ca fetele. Și da, mi-am făcut cont pe Tik Tok!

ARBOmedia: Încă te îmbraci în fiecare dimineață sau stai toată ziua în pijama?
Știi cum e? Am zis tot timpul că eu sunt cea mai importantă persoană din viața mea și, ca să funcționez bine, trebuie să fiu eu, în primul rând, bine cu mine. Am cam o zi, două pe săptămână în care rămân în pijama și în acea stare de leneveală pe care o știm toți. În rest, îmi continui viața ca înainte: duș, machiat, epilat, cremuit, parfumat, purtat haine curate și „de oraș” etc. Rujul roșu poate face minuni și în izolare!

ARBOmedia: Ce îți lipsește cel mai mult în această perioadă de izolare?
Oamenii. Sunt o ființă care se hrănește cu discuțiile bune, cu experiențele alături de oameni, cu crearea de amintiri înconjurată de oameni mișto, cu râsete și îmbrățișări. Cred că o să plâng în hohote în momentul în care o să revăd toți oamenii dragi și o să-i pot îmbrățișa.

Nu am de gând să încep să mă plictisesc acum!

ARBOmedia: Cum rămâi activă în aceste zile?
Și înainte de izolare eram propriul meu șef, așa că sunt obișnuită să lucrez de oriunde, sub orice condiții, să fiu disciplinată în muncă și să îmi urmez ritualurile care mă ajută să mă mențin pe linia de plutire. Fac mișcare în fiecare zi, mănânc sănătos, mă joc mult cu fiică-mea, citesc toate glumele posibile din perioada asta și mă înconjor cu știri pozitive. Nu m-am plictisit niciodată și nu am de gând să încep acum!

ARBOmedia: Cum stai pe plan alimentar? Gătești mai mult?
Mult prea mult aș spune. Sunt o adevărată gurmandă și îmi place la nebunie să gătesc, să explorez și să inventez rețete. De când cu izolarea, aș zice că petrec dubios de mult timp în bucătărie și culmea e că îmi cam place. Sper să pot ieși pe ușă totuși când se termină izolarea! Pe picioarele mele „fit”, da?

ARBOmedia: Dacă ai putea fi izolată cu cineva, cu cine ai vrea și de ce?
Uite, nu m-am gândit până acum dacă aș vrea să fiu izolată cu cineva anume. O am pe fiică-mea cu mine, o adevărată zâmbăreață și e perfect așa, cum suntem, doar noi două. Dar dacă vrei musai un alt răspuns, să știi că nu ne-am supăra dacă am mai fi izolate cu cineva sănătos și simpatic, care să ne răsfețe și care să se distreze alături de noi.

ARBOmedia: Ai cumpărat ceva în exces?
Băi, nu! Am cumpărat mai mult decât cumpăram de obicei, pentru că nu am vrut să mă tot duc la magazin. Și oricum nu pot să ies deloc din casă, pentru că sunt doar eu cu fiică-mea. Nici nu o pot lăsa singură în casă, nici nu mă pot expune eu și, implicit, pe ea. Așa că am luat din fiecare doar puțin mai mult decât de obicei. Și nu, nu ne-am umplut casa cu făină și hârtie igienică!

E esențial să ne păstrăm sănătatea mintală!

ARBOmedia: Care sunt ultimele 3 lucruri pe care le-ai căutat pe Google?
Idei de rețete (oh, vai!), informații despre niște muzicieni despre care scriu (ți-am zis că respir muzică) și niște informații financiare (nah, tre` să și supraviețuim, mai ales că urmează cea mai urâtă perioadă a noastră, din punct de vedere economic).

ARBOmedia: Care a fost ultimul lucru pe care l-ai făcut înainte de a te izola?
Nu cred că am făcut ceva exact cu gândul că urmează să mă izolez, mai ales că eu oricum lucram de acasă. Când virusul a ajuns și la noi, am început să ies din casă din ce în ce mai puțin, apoi deloc. Dar țin minte că înainte de izolare am făcut câteva lucruri pe care oricum le făceam în mod constant și de care mi-e tare dor acum: mi-am făcut unghiile, mi-am făcut părul la salon și am respirat adânc aerul curat, într-una dintre plimbările mele zilnice pe jos.

ARBOmedia: Top 5 piese pe care le asculți acum.
N-o să-ți zic de piese, pentru că pur și simplu nu am cum să aleg doar 5, dar îți voi spune de playlisturi. Mie îmi curge muzica prin vene și sunt o adevărată împătimită a muzicii și a istoriei ei. În perioada asta evit playlisturile lacrimogene, de tăiat venele și de durut inima. În schimb, aleg playlisturi care mă binedispun, care mă motivează, care mă fac să cânt și să dansez, dar mai ales să continui să lupt. Sunt pe Spotify, deci ne putem împrieteni și acolo! În plus, am început pe blog un #MusicChallenge. E mișto! Ar trebui să îl vedeți!

ARBOmedia: Ai învățat ceva nou despre tine ca urmare a acestei perioade?
Mi s-a confirmat cumva că pot să îmi păstrez calmul (chiar dacă în prima zi îmi venea să respir într-o pungă), să mă adaptez, să fiu extrem de creativă și să o iau tot timpul de la zero. Sunt niște lecții pe care le-am tot învățat din plin în ultimii ani. E destul de frustrant să vină peste tine lovitură după lovitură și să o tot iei de la capăt. La un moment dat îți vine doar să te așezi în fund și să tragi un bocet sănătos. E bine să îți conștientizezi temerile, să plângi, să te întrebi oare ce va fi. Dar și mai bine e când îți trăiești prezentul și scoți tot ce e mai bun dintr-o situație atât de gravă. Cred că este esențial să ne păstrăm sănătatea mintală ok, înainte de orice.

E cea mai bună perioadă în care să ne uităm cu adevărat la noi

ARBOmedia: Ce vrei să faci diferit atunci când totul se va termina?
Mă gândesc la asta de când a început izolarea. E un subiect la care încă „rumeg” și promit că revin cu un articol pe blog despre subiectul ăsta, odată ce mă dumiresc ce și cum, în funcție de cum evoluează situația, de ce lecții mai învăț și de ce idei trăsnite îmi mai vin.

ARBOmedia: Cum stai la capitolul somn?
Am un copil și sunt o mamă singură, care în urma pandemiei a rămas fără venituri. Trebuie să zic mai multe?

ARBOmedia: Care a fost ultimul lucru pe care l-ai mâncat?
Chiar înainte de izolare, îmi aduc aminte de niște coaste la restaurant, de ziua tatălui meu, apoi de un grătar acasă la tatăl fiică-mii și de o plăcintă delicioasă acasă la ai mei.

ARBOmedia: Ce este pe lista ta de vizionare pentru izolare?
Am rupt Netflixul în două în perioada asta. De la desene animate cu fiică-mea, până la filme și seriale pentru mine. Mă uit mult la documentare și filme biografice, dar și mai mult la comedii și povești de viață. Și dincolo de Netflix, în fiecare zi, pe lista mea de vizionare sunt… eu. Pentru că e cea mai bună perioadă în care să ne uităm cu adevărat la noi, să învățăm, să ne dezvoltăm, să facem să fie bine.