Dacă ar fi să aleg un singur cuvânt pentru anul ăsta, aș merge fără doar și poate pe „intens”. Pentru că a fost cu de toate, la intensitate maximă.

Mi-am început anul la sală, cu motivație și determinare. Doar că au venit peste mine problemele medicale și planurile s-au schimbat, iar, între timp, Dietis Gym a fost închisă din cauza pandemiei. Tot în ianuarie am sărbătorit și cea de-a 40-a aniversare de la căsătoria alor mei, minunându-mă de cum trece timpul ăsta.

În martie, starea mea de sănătate s-a înrăutățit, așa că am mers la medic pentru analize, iar pe 1 aprilie am aflat că am diabet. După ce m-am pus pe picioare și m-am înscris în programul Slim On, a revenit cealaltă boală, despre care am putut să vorbesc după 25 ani de cărat în spate. Bineînțeles, după ce mi-am petrecut aproape o lună în spital.

După ce am ieșit din spital, am luat-o ușurel și am descoperit yoga cu minunata Carmen. Dacă îmi spunea cineva acum un an că voi face yoga și că îmi va plăcea, aș fi râs în hohote. Dar uite că mi-a plăcut și, sincer, mi-e cam dor de energia de acolo.

Tot după spital, m-am reconectat cu Maria Haraga cea unică și fenomenală, cu care am făcut niște sesiuni lacrimogene de NLP și care m-au determinat să iau niște decizii radicale. Cele mai bune decizii.

2021 a însemnat și multe călătorii, din păcate doar în țară, dar sper, la fel ca majoritatea oamenilor, să îmi iau revanșa în 2022. Imagini din escapade găsiți pe contul meu de Instagram.

Și apropos de escapade și ieșiri, anul ăsta a mai însemnat și ieșirea din viața mea a unor oameni. Nu voi spune „pierderea”, pentru că am învățat de-a lungul anilor că oamenii care ies din viața ta nu sunt oameni pierduți, ci sunt locuri eliberate pentru oamenii care contează cu adevărat și lecții învățate care vin la pachet. Și, vai, ce lecții importante am mai învățat anul ăsta! Așa, cât să le țin minte toată viața.

Așa cum v-am zis în cel mai recent articol de pe blog, 2021 a mai însemnat încă un obiectiv atins și depășit. Îmi propusesem să citesc 80 de cărți și am ajuns până la finalul anului la 113 cărți citite. Găsiți pe blog lista cu cărțile citite și topul cărților preferate pe 2021.

Nu puteau lipsi nici din acest an vinul și ieșirile cu fetele mele, fie că a fost la DiVino WineShop, prin restaurantele noastre preferate sau acasă pe la una dintre noi. Acum că zic de vin și de femei, îmi aduc aminte cu tot dragul de Vin au feminin, evenimentul pe care l-am organizat cu o gașcă excelentă de femei mișto la Jassyro. Și nu pot să uit nici interviurile pe care le-am luat în cadrul SFR pentru Hotel Unirea anul ăsta.

Și dacă tot vorbim de oameni mișto, anul ăsta am schimbat și clienții și am început niște colaborări tare frumoase cu CGM CompuGroup Medical, o firmă de IT care oferă soluții software pentru piețele medicale internaționale și Oameni și Companii, o platformă cu soluții de marketing, colaborări pe care le vom dezvolta frumos și în 2022. Tot o colaborare frumoasă a fost și cea cu Lidl România și Teach for Romania, din care am învățat o mulțime de lucruri despre educația de la noi, atât din discuția cu Gabriela Dima, cât și din vizita făcută în mediul rural, când am participat la orele elevilor din program.

Și dacă am ajuns la copii și educație, hai să vă zic și despre fiică-mea, care pe 1 iunie a împlinit 7 ani și a avut o mega-petrecere cu tematică Harley Quinn. Pentru că chiar dacă anul ăsta am reluat prezența mea în media, fiică-mea m-a întrecut la apariții pe sticlă. Iar unul dintre motivele pentru care a fost solicitată, pe lângă faptul că e simpatică și vorbăreață, e că a publicat prima ei poveste într-un volum colectiv.

Tot anul ăsta domnișoara a ales să își facă găuri în urechi și să își pună cercei, a mers pentru prima dată la operă și i-a plăcut enorm, a început să meargă zilnic la afterschool, a băut prima ei cafea pentru copii, iar eu am renunțat la cafea, a plecat în prima ei excursie fără părinți și s-a descurcat de minune, a început să își gătească singură cap-coadă omlete, brioșe și tot felul de preparate delicioase, a învățat să înoate în piscină și a făcut cu succes toate traseele montane din excursiile împreună. Nah, așa mamă, așa fiică.

Ce urmează?

2022 e deja aici, iar eu mi-am umplut calendarul de planuri și de evenimente. Și am acel vibe de „unstoppable”, cu energie bună, care știu sigur că mă va duce acolo unde am nevoie să fiu. Am început cu lucrul pe care îl prețuiesc cel mai mult în viața mea – sănătatea. Așa că o să-mi încep anul cu o binemeritată primă ședință cu dr. Orest Bolboceanu de la Empatio, după care încep un program de sănătate alimentară personalizat pe diabetul meu împreună cu dr. Delia Reurean-Pintilei, medic primar diabet, nutriție, boli metabolice și nutriționist-dietetecianul educator în diabet Sorina Boariu. Pe ambele le puteți găsi la Consultmed și Clinica de Nutriție. Fiți fără grijă, vă voi povesti eu despre ele mult și bine anul care vine.

În 2022 vreau să reiau și sportul, undeva de prin februarie-martie, așa că dacă aveți recomandări de sală, le aștept cu interes. Și de data asta o iau extrem de ușor, cu mers cel mult de două ori pe săptămână, nu câteva ore în fiecare zi cum făceam înainte de pandemie.

Se anunță un an plin de proiecte și evenimente, așa că cel mai probabil va fi un an în care mă bucur pur și simplu de citit în timpul liber, fără să îmi mai setez un obiectiv anume de cărți citite. Recunosc că îmi va fi un pic dificil, pentru că eu funcționez cu obiective și taskuri clare.

Mă las dusă de val și la capitolul „bărbați”, pentru că, după doi ani de la divorț, timp în care m-am refăcut și am refuzat orice relație mai serioasă, sunt pregătită să ies la întâlniri și să deschid și ușa asta. Nah că am zis-o!

Și pentru că mi-e dor de interacțiune umană ca pe vremuri, de discuții față în față și de povești noi fără ecrane, anul ăsta mi-am propus să scot oamenii la o binemeritată ceașcă de vorbă. Sau poate un pahar de vorbă. Așa că să nu vă mire dacă vă scriu sau vă sun într-o zi și vă zic să ieșim pur și simplu la o discuție bună. Și puteți să faceți și voi la fel. Și cu mine, și cu alții. Pentru că avem nevoie mai mult decât oricând de „human touch”, de solidaritate, de făcut lucruri bune împreună.

Zic să lăsăm tot bagajul ăla urât în 2021, să tragem aer adânc în piept și să intrăm în 2022 cu zâmbetul pe buze. Să avem un an de 2022 ori mai bun și să avem parte de sănătate, de iubire, de bani, de timp, de oameni faini. Și, mai presus de orice, de un suflet împăcat. Peace & love, and #LetLoveRule.

Vezi și Cum a fost pentru mine 2020