Săptămâna trecută a apărut în feed-ul meu de Facebook o postare care m-a făcut să mă opresc din tot ce făceam și să citesc cu atenție până la capăt. Nu doar că am devorat tot ce scria acolo, click după click, dar m-am și înscris. Atât de tare mi-a plăcut ce am citit și am văzut.

Dar înainte să vă zic ce scria acolo, hai să vă povestesc mai întâi despre doi oameni, personajele principale din povestea noastră de azi. Alături de mine, evident. Ei bine, azi vă povestesc despre Gianina și Daniel Doroftea, un cuplu de antrenori de fitness din Iași, extrem de îndrăgiți, despre care auzisem numai lucruri bune. Aveau în Iași o sală de fitness numită Fantastic Fit despre care, la fel, am auzit doar cuvinte la superlativ. Ei, și oamenii ăștia s-au dus la un moment dat în Tenerife. Și au rămas acolo. Da, știu, nu sunt simpatici deloc din punctul ăsta de vedere. Pe bune, cum să te muți așa, pur și simplu, în Tenerife?

Și pentru că oamenii pe care îi antrenau înainte „țipau” că aveau în continuare nevoie de ei și pentru că le era și lor un pic cam dor de casă, au continuat programul pe care l-au gândit în 2019, chiar înainte de pandemie. E un program bine pus la punct, care combină sportul cu nutriția și comunicarea zilnică. Totul online. Se numește Slim On și are o mulțime de membri care au preferat onlineul încă de atunci sau care au preferat să nu se mai întoarcă la sală din cauza pandemiei. Iar din 31 mai, Gianina și Daniel pornesc o nouă serie de antrenamente cu oricine din lumea asta mare care vorbește româna și care vrea să slăbească, să își accelereze metabolismul și să își tonifieze corpul, cu precădere abdomenul și fesierii. 

Ce mi-a atras atât de tare atenția în acea postare și apoi pe site-ul lor, de m-am înscris imediat?

  • Ofereau o perioadă gratuită până pe 31 mai, în care puteai să încerci programul și să vezi dacă ți se potrivește;
  • Programul conține acces la: un seminar de biomecanică (poziția corectă a mișcărilor și cele mai frecvente greșeli), meniuri zilnice de mâncare sănătoasă (confirmate și aprobate de mine în calitate de pacient cu diabet), antrenamente zilnice diverse pe care să le faci la ce oră din zi poți, seminarii de nutriție, exerciții de relaxare, mobilitate și detensionare musculară, sesiuni live de întrebări și răspunsuri și comunicare zilnică cu ei;
  • Programele sunt la mega-reducere: doar 55 lei pentru o lună și doar 110 lei pentru trei luni. Chilipir, știu. Iar dacă nu îți place (deși sunt slabe șansele, îți zic), după șapte zile primești banii înapoi;
  • E totul online și poți să faci antrenamentele la ora la care poți și din locul în care te afli.

Pentru mine a contat enorm că e totul online, pentru că programul meu e destul de complicat și nu găseam nicio sală pe gustul meu care să aibă program la orele pe care le voiam eu. Sau dacă găseam ceva cu ore ok, nu găseam antrenamentele care să-mi placă. Da, știu, fac figuri. Dar mie chiar îmi place să fac sport și e important să fac ceva ce-mi place. Unde mai pui că acum mă bucur și de peisajele cu soare din Tenerife în fiecare zi. Pe bune, ne-am obișnuit atât de tare cu online-ul în perioada asta, încât acum, în timpul antrenamentelor, chiar simt că sunt acolo, cu Giorgiana și Daniel, simțind adierea vântului și atingerea soarelui de Tenerife.

Pentru că da, am început de vineri, de pe 21 mai, cu programul de probă și deja văd rezultatele, așa că m-am abonat cu responsabilitate și entuziasm pentru o aventură în Tenerifele online în următoarele trei luni. Și după vibe-ul pe care îl am, presimt că va fi multă vreme de acum încolo. Mai trebuie să zic că sportul e indicat zilnic, mai ales pentru oamenii cu diabet?

Și hai să vă mai zic ceva. Mi-am dat seama de un lucru în toți anii ăștia de încercări continue să slăbesc. Alooo, sunt femeie și am și eu o vârstă, normal că încercările au fost „fără număr”. Dar și fără rezultate notabile multe dintre ele, pentru că în goana mea nebună după centimetri și kilograme în minus, uitam tocmai părțile care contau cel mai mult. Și vă zic din proprie experiență: niciun aparat de la salon nu face minuni, dacă nu pornești cu baza care contează cu adevăratnutriția, sportul și atitudinea. Și știu prea bine ce pot face astea trei lucruri pentru tine, pentru că au fost singurele care au dat rezultatele pe care mi le doream. Asta până să vină peste noi afurisita asta de pandemie care ne-a „forțat” să gătim și să mâncăm compulsiv, cât mintea noastră măcina și măcina și măcina. Și hop! diabetul.

Nu mă înțelegeți greșit. Ador și acum tratamentele corporale de la salon. Și le recomand în continuare cu tot dragul. Cum să nu-ți placă să stai întinsă pe un pat, în timp ce cineva te răsfață cu diverse aparate moderne și ia de pe tine toată grăsimea, toate kilogramele, toți centimetri în plus? Dar dacă te bazezi doar pe asta și mănânci în continuare haotic, nu faci mișcare și apoi te mai și urăști pentru felul în care arăți, atunci nu te aștepta la rezultate miraculoase și, mai ales, de durată.

Acum, eu v-am zis pontul. Și vă mai zic că pe site la ei găsiți și alte tipuri de programe, în funcție de ce aveți nevoie și ce vi se potrivește. Depinde doar de voi ce alegeți, cum vă țineți de program și ce vă doriți de la corpul vostru. Și apropos de atitudine, băgăm și noi puțină ambiție?

Ce ziceți? Pornim împreună în aventura asta Slim On din însoritul Tenerifeee?