Da, bloguri, la plural, pentru că am avut de-a lungul anilor, mai multe. Stați să vă explic! Primul blog (sau prima încercare de blog, mai bine zis) a fost prin 2005, când se lansase Yahoo 360, prima platformă de blogging de pe la noi. Nici nu știam prea bine ce înseamnă și „cu ce se mănâncă”, dar am învățat repede. Evident, în stilu-mi specific, am aplicat și propriile reguli de blogging, că așa-s io, mai cu moț.

Imediat după Yahoo 360, a urmat Blogspot și WordPress, apoi un domeniu propriu, andreeamarc.com. Era mândria mea, copilul meu, energia mea. Era imaginea mea în online. Până când mi l-au hăckuit niște chinezi, că deh, pe vremea aia nu prea îmi păsa mie de protejarea datelor.

Între timp, în septembrie 2010, am lansat belva.ro. Un fel de blog colectiv, în care am adunat femei din toată țara și din toată lumea, care să contribuie cu articole altfel decât revistele pentru femei de la acea vreme. Căutam să avem conținut pentru femei normale, imperfecte, unice, așa, ca noi și ca majoritatea femeilor din lumea asta. Nu scriam despre modă, machiaj și vedete, ci despre cărțile pe care le citeam, despre evenimentele la care participam, despre bolile care ne afectau viața sau despre provocările de zi cu zi în care ne regăseam. A fost o perioadă foarte frumoasă, în care am cunoscut o mulțime de femei minunate și am învățat, alături de ele, unele dintre cele mai importante lecții de viață. L-am închis în 2019 și i-am păstrat doar arhiva, pentru că am considerat că nu mai era o prioritate și nici un proiect în care să mă mai pot implica.

În 2013, m-am căsătorit, mi-am schimbat numele și am trecut la un nou domeniu – andreeaignat.info. Pentru că andreeaignat.ro era luat deja și oricum, pe atunci eram mai concentrată pe altele, decât pe blogging. Am scris pe el până la începutul lui 2019.

Tot în 2013 am rămas însărcinată, așa cum bine îmi planificasem în Excel. Bine, cu o eroare de o lună, dar înțelegeți voi! Și cum erau atât de multe informații noi și atât de multe trăiri importante, am zis să le memorez pe blog. Dar aveam o problemă: nu voiam să afle nimeni că sunt însărcinată. Deci nu le puteam scrie pe blogul meu personal. Și nici nu voiam să îmi terorizez cunoscuții din online cu informații despre teste de sarcină, sâni umflați și burți imense. Așa că am făcut un blog nou, nișat pe zona de parenting, pe care l-am numit Aventuri în Parenthood – blogdeparinti.info. I-am făcut chiar și o pagină de Facebook, care a rămas și acum și care poartă numele Rebecăi. La blogul de parenting am renunțat tot în 2019, când la fel, am considerat că îmi consumă prea multă energie. Așa că am mutat tot conținutul de acolo pe noul blog, într-o categorie numită Parenting.

Cum care „noul blog”? andreeamarc.ro, cel pe care l-am lansat ca domeniu nou pe 8 aprilie 2019, atunci când am anunțat și motivul pentru care am revenit la numele meu. Adică ăsta pe care îl citiți chiar acum, pe care mi l-am făcut așa cum îmi place mie și cu care voi rămâne „happily ever after”. Bine, asta dacă nu-mi trece mie iar vreo trăsnaie prin cap și mă apucă iar nevoia de schimbare!

Și-am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea blogurilor mele! Iar până la următorul articol, eu vă mulțumesc că mă citiți și că mi-ați fost alături de fiecare dată în toate aceste aventuri în… Blogginghood!