Teodor Meleșcanu este candidat independent la alegerile prezidențiale 2014. A fost în mai multe partide politice, de la stânga la dreapta. A fost Ministru de Externe a României în mandatul lui Văcăroiu, Ministrul Apărării Naționale în mandatul lui Călin Popescu Tăriceanu și Director al Serviciului de Informații Externe până luna trecută. A fost, printre altele, și administratorul grupului Rompetrol condus de Dinu Patriciu. Este, de altfel, cel mai în vârstă candidat la președinție dintre toți cei 14 candidați.

Poziția pe buletinul de vot: 8

Data nașterii: 10 martie 1941 (Pești)

Locul nașterii: Brad, județul Hunedoara

Studii: Facultatea de Drept din București

Meserie: Jurist

Avere: 1 teren agricol, 1 teren forestier, 1 apartament, 1 autoturism, ceasuri în valoare de 14.500 euro, 1 cont bancar de 83.422 lei.

Familia: Prima sa soție, omul de televiziune Felicia Meleșcanu, a decedat în 2004. Din această căsătorie a rezultat fiica lor, Marina. S-a recăsătorit în 2010 cu Viki Meleșcanu.

Program prezidențial: restabilirea echilibrului politic între puterile statului, redefinirea atribuțiilor prezidențiale și ministeriale, combaterea corupției, creșterea capacității de apărare a României, modernizarea sistemului educațional și a celui de sănătate.

Mesaj electoral: Normalitate prin legalitate.

Site de prezentare: www.melescanu.eu

Facebook: www.facebook.com/tmelescanu

Fără doar și poate, Teodor Meleșcanu este candidatul cu cea mai mare experiență politică dintre cei 14 aflați pe lista prezidențială. Acest lucru are atât puncte tari, cât și puncte slabe. Omul este, într-adevăr, competent, și deține informații prețioase, însă este foarte important ce face cu ele și cum își folosește competențele. În 2012 a fost exclus din PNL, după ce a candidat la șefia SIE, fără să anunțe pe nimeni din partid. Acum a declarat că își dorește susținerea PNL-ului la candidatura sa, deși PNL îl are candidat pe Klaus Iohannis. Nici afacerile cu Rompetrolul nu îl prea ajută, sincer, mai ales în situația în care se află acum acest subiect. Însă, Meleșcanu are electoratul său, format din oameni de peste 40 de ani, care își reamintesc de perioada de glorie a politicianului. Am observat că vrea să atragă și electoratul mai tânăr, folosindu-se de Facebook și chiar Twitter.

Foto: Melescanu.ue