1. Ne place sau nu, imaginea pe care o au cei din jur despre noi nu corespunde mereu cu ceea ce credem noi despre noi înșine. Dacă e mai bună, e OK. Dar ce ne facem când noi ne credem super, iar cei din jur șușotesc, zâmbesc răutacios și fac comentarii acide pe seama noastră?
Fiecare dintre noi am crescut într-o familie în care ni s-a spus ce e bine și ce nu. Problema e că nu în fiecare familie lucrurile sunt la fel. Poate ai avut o familie care ți-a spus o viață întreagă că ești cel mai ”cool” om de pe pământ, pe principiul ciorii și al puiului ei.
În momentul în care ne desprindem cât de cât de familie și pătrundem în colective, lucrurile se complică. Fiecare este diferit și este în firea omului să ridice din sprânceană când un comportament nu este pe gustul său.
Important este să ne dăm seama că ceva este în neregulă și să comunicăm cu ceilalți. Poate ei au o părere greșită despre noi, la fel cum și noi putem avea o părere greșită despre ei. Comunică totul și scoate la iveală orice mister. În plus, trebuie să încetăm să mai punem etichete și să acceptăm ideea că fiecare este diferit în felul său și să respectăm acest lucru.
Mi s-a întâmplat odată să fiu trainer la un grup în care membrii nu se știau între ei. Erau toți tineri, așa că nu era nici o problemă să se întindă pe jos și să lucreze mai creativ. Unul singur stătea tot timpul pe scaun, deasupra tuturor, lucru ce se vedea de la depărtare și ce îi deranja pe toți. Imediat, prima impresie a fost că tipul se crede superior și nu vrea să se integreze în echipă. L-am luat deoparte să rezolv problema și am aflat cu stupoare că are probleme medicale cu spatele și că nu poate sta pe jos. Ce simplu a devenit totul în momentul în care am comunicat!
Restul decalogului îț poți citi în Revista Glare Magazine.
Articol scris de Andreea Marc pentru Revista Glare Magazine.
Comenteaza