1.Se spune ca mamele de baieti sunt mai posesive. Tu ai doi baieti. Te regasesti in aceasta descriere? Cum e sa fii mama a doi baieti?
Da, cam asa se spune si din experienta mea unele mame de baieti chiar sunt posesive. Imi place sa cred ca eu nu sunt asa. Pentru ca am o fire independenta, incerc sa-mi educ baietii in acelasi mod. Mi-ar placea sa-i vad mari, sanatosi, siguri pe ei si oameni de nadejde.
Sa fii mama e la fel peste tot, aceeasi emotie, aceeasi iubire si aceeasi grija. Avem insa si particularitatile noastre. Adica mamele de baieti pasesc putin in alta lume: a betelor, pietrelor, soparlelor si dinozaurilor, a adidasilor plini de noroi si a pantalonilor rupti. In concluzie e frumos sa fii mama, indiferent de sexul copiilor, asta pentru ca ai sansa sa retraiesti copilaria si sa ajungi in lumi pline de aventura.
2.Esti un blogger culinar de succes. Am vazut ca si baietii tai iti calca pe urme in ale gatitului. Ti-ai dorit tu aceasta pasiune si pentru ei sau au descoperit-o singuri?
Baietii mei, de altfel ca toti copiii, experimenteaza. Acum gatitul nu este o prioritate pentru ei dar vreau sa cred ca se vor descurca bine atunci cand vor avea nevoie.
Bineinteles ca i-am luat pe langa mine, un pic de ”heirup” nu strica niciodata. Atunci cand ai o mama care vorbeste de tot felul de ingrediente… nu poti sa ramai indiferent.
3.Organizezi evenimente de gatit pentru copii. Cat de greu e sa lucrezi cu cei mici si sa ii inveti sa gateasca? De la ce varsta ii poti invata si unde te gasesc parintii care vor mai multe informatii?
In ultimul timp am reusit sa concep si sa coordonez ateliere de experimente culinare destinate copiilor. Colaborez cu gradinite si sunt foarte incantata, mai ales ca plec cu multe imbratisari si pupici de la cei mici. Lucrez cu copii de la 3-4 ani, ce-i drept cu supraveghere atenta si ajutor. Incepand cu varsta de 5 ani copiii se descurca foarte bine, sunt curiosi si dornici sa lucreze singuri.
Cei dornici ma gasesc pe blog, pe facebook si la Clubul Copiilor Salt Iasi.
Impreuna cu Slow Food Iasi, vom avea lunar cate un atelier gratuit de educatie gastronomica, destinat copiilor.
4.Esti o femeie foarte activa, care se imparte cu succes intre viata de familie si cariera. Poti sa ne impartasesti cateva retete rapide pe care mamele ocupate sa le faca pentru cei mici? Sau cateva sfaturi de bucatarie pentru o mama ocupata?
Retete pot gasi pe blogul meu: Prajituricisialtele.ro. Chiar daca are un nume predestinat dulciurilor, blogul are si alte retete. Le sfatuiesc pe mame sa foloseasca multe legume de sezon in alimentatie, sa nu-i uite pe producatorii locali, sa-i implice pe copii in activitati de gradinarit si gatit si sa foloseasca cat mai putin alimente procesate.
5.In afara de gatit, ce alte activitati de timp liber mai faci alaturi de copiii tai? Care sunt activitatile preferate in familia ta?
Cand erau baietii mai mici aveam mai multe activitati impreuna. Acum fiecare cauta parteneri de varsta lor si desfasoara tot felul de activitati.
Da, gatim impreuna, facem curat, lucram la gradina (aici cu sotul meu), jucam Scrabble, mergem la padure, facem felicitari pentru bunici, matusi si alte rude.
Comenteaza