Da, este o intrebare pe care o aud adesea, fie de la oameni care inca nu sunt parinti, fie de la oameni care sunt deja parinti, dar care nu pun mare pret pe comunicarea cu „ala micu”. Frecatul asta al burtii devine un obicei imediat ce afli ca esti insarcinata. Pentru ca vrei sa fie totul bine, pentru ca vrei sa il simti tot timpul, pentru ca vrei sa ii transmiti dragostea ta, pentru ca vrei sa comunici cu el, pentru ca vrei sa creezi inca din burtica acea legatura magica intre mama si bebelus.

Bine, uneori ma mai frec pe burta cand, din cauza ca se intinde pielea, ma mananca teribil. Sau cand ma apasa foarte tare si apar acele dureri in zona inghinala si pubiana. E un gest instinctiv de a diminua durerea.

Dar, in principal, vreau ca bebelina sa simta cum o iubesc si cum o alin, cum ii transmit toata dragostea mea. Si e minunat cand pun mana pe burta, zambesc, vorbesc cu ea si ea raspunde prin miscari. Deci da, ma frec pe burta si comunic cu bebe inca din burtica. Iar daca unii parinti nu cred ca poti comunica cu fatul intrauterin pe motiv ca „Dar ce stie copilul?” sau „Oricum el nu aude in burta”, e treaba lor. Dar sa ma lase pe mine sa-mi frec burta si sa ma bucur de experienta. Pentru ca eu stiu ca bebele meu ma aude si ma intelege perfect.

Foto: adclinic.com