Când a împlinit un an, Rebeca a primit cadou o piscină gonflabilă de la Noriel, unde a experimentat mai mult ideea de bălăceală decât de înot. Era, evident, una adaptată pentru vârste așa de mici, ca să nu existe riscuri de niciun fel. Cât despre apă, am pus doar cât să stea cu picioarele puțin în ea sau cât să stea în șezut și să își bălăcească mâinile și piciorușele. Apă caldă, bineînțeles. Și i-a plăcut enorm bălăceala în piscină, de o cerea în fiecare zi.

A doua vară, când a împlinit doi ani, a vrut în piscina noastră mare, cea de 7 metri lungime. Am înlemnit un pic, dar i-am luat până la urmă colăcel, aripioare și saltea ca să o ajute în apă și să poată să se distreze și în piscina mare. Problema era că nu voia să își pună aripioarele alea și nici nu accepta să o țină cineva. Ea voia să stea singură într-o piscină imensă, în care mie apa îmi vine până la gât. Și mai și striga: Uite, mami, înot șingulă!

Ideea e că în iunie Rebeca împlinește trei ani, vara stă să vină peste noi, iar ea nu știe încă să înoate. Cu siguranță, dacă o vom pune să aleagă între o piscină pentru copii și piscina mare din curte, o va alege pe cea mare. Chiar și așa, vom încerca și cu o piscină mai mică, pentru că a primit deja mai multe piscine gonflabile și le are pregătite. Ne-am gândit chiar să punem toboganul în așa fel încât atunci când se dă pe el să ajungă în apa din piscina ei.

Am căutat și pe net tot felul de idei și de indicații cu privire la ce ar trebui să știm în materie de piscine pentru copii, de la informațiile de pe site-uri specializate cu piscine, până la cele tipice unui grup sau unui forum. Ne-am cam lămurit în mare care sunt părerile de acolo, dar am vrea tare mult să aflăm și părerea voastră, a cititorilor de Blog de Părinți, despre experiențele voastre cu piscine gonflabile pentru copii.

Totodată, ne-am dat seama că ar trebui să o ducem pe Rebeca la cursuri de înot, dincolo de experiența în sine a unei piscine sau a alteia. Eu nu știu să înot și e groaznic să nu te poți bălăci în voie în apă, așa că nu aș vrea să treacă și Rebeca prin asta. Și uite așa vine a doua întrebare pentru voi: ce cursuri de înot pentru copii recomandați în Iași și ce altceva credeți că ar trebui să știm despre acest subiect pe baza experienței voastre? De la ce preț are un curs de înot, până la ce să fim atenți într-un astfel de centru.

Cu mulțumiri de la mine și cu pupici de la Rebeca!

Foto: shutterstock.com