Când îi citesc Rebecăi, nu mă lasă niciodată să termin o carte cap-coadă fără să mă întrerupă. Îmi pune zeci de întrebări, intervine în poveste, o schimbă și improvizează din plin. Când am început să îi citesc Mog, pisica uitucă, am pornit cu aceeași idee în mine, că mă va întrerupe. Culmea a fost că nu a zis nimic-nimic pe toată perioada cât i-am citit întâmplarea. Din contră, a stat cu gura căscată și cu ochii mari și a urmărit atentă toată întâmplarea.

Mog, pisica uitucă este o carte care mi-a plăcut și mie foarte mult, nu doar Rebecăi. E scrisă în versuri, cu ilustrații mari și foarte atractive, iar calitatea hârtiei pe mine m-a uns la suflet. Cartea spune povestea lui Mog, o pisică nesuferită de adulții familiei Thomas, dar iubită de micuța Debbie. Mog este atât de uitucă, încât uită pe unde trebuie să intre în casă și îi sperie de multe ori pe membrii familiei Thomas cu aparițiile sale neașteptate. Deși nu este chiar cea mai isteață pisică din lume, iar familia Thomas o consideră cam nesuferită, Mog se dovedește a fi până la urmă de mare ajutor, pentru că prinde un hoț care voia să jefuiască locuința familiei Thomas. Și, uite așa, din pisica nesuferită, Mog devine o pisică îndrăgită și răsfățată, care mai nou primește dragoste și bunătăți de la familia sa.

Cartea e scrisă de Judith Kerr, care a început să scrie și să ilustreze cărți pentru copii, inspirată fiind chiar de cei doi copii ai săi. În 2012, lui Judith Kerr i-a fost acordat Ordinul de Excelență al Imperiului Britanic pentru serviciile pe care le-a adus literaturii pentru copii și educației despre Holocaust. Mog este numele primului animal din familia lui Judith, o pisică ce făcea tot felul de lucruri ciudate, care au inspirat-o pe stăpâna ei să creeze o întreagă serie de cărți ilustrate despre ea. Noi de abia acum le-am descoperit pe Judith Kerr și pe Mog, pisica ei celebră. Și pentru că ne-a plăcut atât de mult, promitem să citim și celelalte aventuri ale lui Mog!

Dacă vreți și voi cartea Mog, pisica uitucă, să știți că o găsiți la reducere pe site-ul pandoram.ro, divizia de carte pentru copii de la Grupul Editorial Trei! Acolo mai găsiți o mulțime de cărți atractive pentru copii de toate vârstele!

Foto: Andreea Ignat