Tuturor ne plac povestile!

Cui nu-i plac poveștile? Cine nu se lasă prins de magia cuvintelor și cine nu intră pe tărâmul fermecat al poveștilor care ne merg fix la suflet? Indiferent de vârstă, ne amintim cu drag de poveștile copilăriei și le îmbrățișăm cu mare curiozitate pe cele noi. Eu una știu că toate poveștile pe care i le spun Rebecăi, clasice sau noi, mă prind foarte tare și mă acaparează cu toate acele elemente captivante, pe care numai în povești le găsești.

Iar poveștile sunt limbajul perfect în comunicarea cu cei mici. Oricât de mult ai încerca să le transmiți un mesaj așa cum i l-ai transmite unui adult și oricât de maturi ar fi acei copii, ei reacționează cel mai bine atunci când mesajul se transformă într-o poveste captivantă. Să fim serioși, și noi suntem mai receptivi la mesaje creative sub forma unor povești, darămite copiii? E terapie pentru minte, trup și suflet!

Așa că, atunci când Adriana Mitu, care mi-e foarte dragă, mi-a scris și mi-a spus că lansează patru pachete terapeutice, care conțin și patru povești atractive pentru cei mici, am zis că trebuie să le am și eu și, totodată, că trebuie să vă spun și vouă.

Fiecare dintre cele patru cutii terapeutice este practic un mic atelier pentru dezvoltarea emoțională a copilului și pentru a trata o anumită situație din viața sa. Cutia cuprinde un puzzle cu o imagine reprezentativă, jocuri pentru dezvoltarea emoțională a copilului, soluții pentru a gestiona unele situații și, bineînțeles, o poveste terapeutică pe o anumită temă.

Hai să vă spun care sunt și cele patru povești terapeutice scrise de Adriana Mitu:
Povestea Veveriței Căstănica – Teama de separare / întoarcerea părintelui la locul de muncă;
Povestea Oiței Gogoșica – Creșterea încrederii în sine / transformarea defectelor în calități;
Povestea dragonului furios – Agresivitatea din ambele perspective: agresor și agresat;
Spiridușii Băț și Șugubăț în misiune secretă – Dezvoltarea empatiei și a compasiunii pentru ceea ce simt ceilalți.

Dacă vreți să citiți și voi poveștile, împreună cu cei mici, aveți mai multe opțiuni:
– Mergeți sâmbătă, 19 noiembrie, la ora 11:00, la Târgul de Carte Gaudeamus din București, unde, la standul Editurii Diana, Adriana va lansa primele patru pachete terapeutice;
– Intrați pe site-ul Adrianei și aflați mai multe detalii despre proiect;
– Intrați pe site-ul Editurii Diana și le cumpărați online;
– Participați la concursul organizat de Blog de Părinți, Adriana Mitu și Editura Diana!

Participa la concurs!

Așadar, am pregătit două premii pentru părinții responsabili care se implică în educația copiilor și cărora le pasă de sentimentele celor mici. Tot ce trebuie să faci este să lași un comentariu la acest articol în care să ne spui care este relația ta cu poveștile: ce amintiri ai cu poveștile din copilărie, care este povestea sau personajul care ți-au rămas în suflet și în minte, ce poveste îi place copilului tău sau cum ajută poveștile în cazul familiei tale.

Îți lăsăm libertatea de a crea tu această poveste din comentariu, iar noi îți oferim fie o poveste terapeutică și un puzzle, fie trei povești terapeutice, în funcție de cât de tare ne place ce ne spui. Concursul se încheie pe 30 noiembrie, așa că asigură-te că ne trimiți la timp ,,povestea ta”, pentru a primi poveștile terapeutice semnate Adriana Mitu pentru copilul tău!

adriana

Foto: washingtonfamily.com