Inainte sa va spun ce contine aceasta carte, trebuie sa va marturisesc ca mi-a placut enorm de mult. Este genul de carte cu care am fost de acord la fiecare exemplu si prin care am aflat o sumedenie de lucruri noi despre cum imi pot creste copilul.

Cartea „Retete de jocuri” este scrisa de Lawrence J. Cohen, un psiholog specializat in jocul copiilor, ca terapie. Am savurat fiecare cuvant, fiecare rand si fiecare pagina, rasfoind-o inainte si inapoi.

Cohen este de parare ca fiecare activitate pe care o faci impreuna cu cei mici ar trebui sa se transforme in joc. Fie ca te chinui sa ii imbraci, fie ca astepti la coada la supermarket, fie ca trebuie sa plecati undeva. El da exemple foarte clare privind ceea ce poti face in anumite situatii de criza sau, pur si simplu, cum iti poti face copilul mai fericit prin joc. Si e atat de simplu! Si e atat de distractiv! Si e atat de necesar sa iti faci timp pentru joaca impreuna cu cei mici!

Autorul ne indeamna sa intram in lumea copiilor, sa cream o legatura cu ei si sa ii ajutam sa isi creasca increderea in ei prin joc. Si, totodata, ne dovedeste ca se poate prin exemple hazlii si pline de invataminte.

De cand am devenit mama mi-am dat seama ca am devenit mult mai copilaroasa si am tot timpul chef sa ma joc, asa ca indemnurile lui Lawrence Cohen mi se potrivesc de minune. Eu am luat cartea de pe libraria online Libris, unde puteti gasi si cuprinsul detaliat al cartii.

Foto: reconstruir.paulinas.org.br