Aseară am degustat vinurile de la M1. Crama Atelier, gama premium de la Murfatlar. Eu oricum sunt fană a vinurilor Murfatlar, iar cele de aseară mi-au confirmat încă o dată simpatia mea pentru acest brand.

Ne-am adunat ca de obicei într-o joi seara la Good Point, magazinul meu preferat de vinuri, unde i-am cunoscut pe Dan Bundur, Manager la M1. Crama Atelier, şi pe Irinel Macici, Promotion Manager a brandului. Irinel este şi sora enologului Răzvan Macici, cel care făureşte cu atâta măiestrie bunătăţile de la Murfatlar. În plus, am aflat că ei sunt de fapt din Iaşi, ceea ce i-a adus şi mai tare la inima mea. Dar să revenim la vinuri!

Am început cu un cupaj de patru soiuri albe – Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Gris, Riesling Italian – care a dat naştere deliciosului Sable Noble. Aş spune că e un mix perfect, care îţi aduce zâmbetul pe buze de la prima înghiţitură. E uşor, delicat şi numai bun de savurat cu prieteni buni.

Al doilea vin a fost tot un cupaj, de data aceasta 50% Fetească Regală, 50% Fetească Albă, care a format Arezan Fetească. Un vin de 13 grade, cu o aromă specială de pepene galben şi un gust uşor amărui spre sfârşit.

Al treilea vin, Leat Pinot Gris, tot din 2011, a avut un buchet mult mai slab, însă gustul mult mai puternic. Cu 14,5 grade, Leatul s-a dovedit a fi un vin dur, amărui şi, aş spune eu, mai pe gustul bărbaţilor. Etienne chiar a fost încântat de el. Şi mie mi-a plăcut, dar la plecarea din magazin am cumpărat Sable Noble.

Ultimul vin a fost surpriza serii – Fatum magnum, un Pinot Noir Roze, despre care nici nu ai fi zis că e Roze. Baricat 2011, au fost îmbuteliate doar 892 de sticle, iar noi ne-am bucurat de trei dintre ele. Un vin genial, cu un buchet aparte, care a încheiat seara cu multe felicitări şi mulţumiri.

Sursa foto: Good Point