Îmi plac la nebunie proiectele de revitalizare a spațiului urban și, în general, evenimentele-manifest care scot la lumină locurile uitate și pasivitatea oamenilor. Îmi plac la nebunie oamenii care organizează acest tip de evenimente și îi susțin de fiecare dată în dorința lor de a face mai bine și altfel.

Așa am acceptat și propunerea Fundației Cărturești în colaborare cu Ordinul Arhitecților de a susține Street Delivery, un eveniment de 8 ani la București și prima dată la Iași. Timp de 3 zile, în perioada 14 – 16 iunie, strada Vasile Pogor se va închide pentru mașini și se va deschide pentru oameni, pentru toți cetățenii pasionați de inițiative civice, sociale, culturale și artistice.

Am să vă spun mai multe pe parcurs despre Street Delivery. Până atunci, vă las cu pagina de Facebook a evenimentului și cu un citat din descrierea lui, care mie mi-a plăcut foarte mult:

Oraşul trebuie perceput ca un organism viu și îngrijit ca atare. Ne propunem să înconjurăm oamenii de mobilier urban, spații creative de relaxare, expoziții de artă realizate în maniere neconvenționale, de muzică, film, teatru și vom aduce un plus de culoare unei străzi care altminteri era gri. Vom crea o rețea de socializare precum facebook-ul, dar cu aplicații mai bune!