Iau cartea în mână, o răsfoiesc un pic, îi simt mirosul și îi citesc descrierile de pe coperți. Îmi zic să citesc doar primele rânduri, ca să văd cum e. Am început să citesc. Și am citit, și am citit, și am citit… până ce am terminat cartea. Efectiv nu am putut să o închid, atât de tare m-a ținut în suspans. Dar un suspans de ăla ca la filmele thriller, pentru că tresăream la orice zgomot, iar când am terminat cartea aveam impresia că sunt câini peste tot și mă urmăresc.

Cam asta a fost experiența mea cu romanul Câinii, scris de Allan Stratton, o carte care mi-a plăcut enorm și pe care v-o recomand cu drag. Câinii spune povestea lui Cameron, un băiețel care se mută împreună cu mama sa dintr-un loc în altul, pentru a scăpa de violența tatălui său. Acum se mută la o fermă aflată în mijlocul pustietății, iar noii colegi de la școală râd de Cameron că locuiește într-o casă în care proprietarul și-a ucis familia, apoi a fost devorat de o haită de câini.

Cameron începe să îl vadă în casa lui pe Jacky, fantoma băiețelului care a locuit înaintea sa în acea casă. Află de la el o sumedenie de lucruri interesante, care ar face invidios orice băiețel cu imaginație bogată și spirit de aventură. Cameron trece printr-o perioadă dificilă a vieții sale cu numeroase schimbări: noua mutare, relația mamei sale cu un alt bărbat, conflictele cu ceilalți băieți de la școală, prezența fantomei, misterele locuinței. Se simte singur și neajutorat, așa că își sună tatăl, în speranța că acesta este unicul care îl înțelege și care îl iubește, de fapt. Desigur, lucrurile nu stau așa cum și-ar fi dorit, iar tatăl își face apariția la fermă, cu violența și dorința de răzbunare în dotare.

Ce se întâmplă cu tatăl lui Cameron, dar, mai ales, cum dezleagă eroul nostru marele mister al crimelor din fermă, vă las pe voi să descoperiți, în minunata carte plină de suspans scrisă de Allan Stratton. Apropos, Stratton este un romancier și un dramaturg extrem de premiat și de îndrăgit, iar cartea Câinii a câștigat Red Marple Award, a primit numeroase nominalizări importante, este în curs de publicare în 13 țări și urmează să fie ecranizată de Wild Media Entertainment.

Până atunci, găsiți doza de suspans la reducere pe site-ul Editurii Trei, în colecția Young Fiction Connection!

Foto: Andreea Ignat