Nu știu despre voi, dar eu, când vine vorba de genți, sunt ca un copil într-un magazin de dulciuri. Nu sunt chiar genul care să își schimbe geanta în fiecare zi (am lucruri mai bune de făcut), dar, în general îmi iau câte o geantă pe sezon pe care o folosesc zilnic. O aleg în funcție de ce activități fac în acea perioadă, de toanele pe care le am atunci și, bineînțeles, de ceea ce îmi place. Așa că, odată ce e pe gustul sau pe stilul meu, din punctul meu de vedere se asortează cu orice vreau, indiferent ce ar spune domnișoarele specialiste în de-ale fashion-ului. Recunosc, uneori îmi place să mă mai uit și eu aici ca să văd care mai sunt tendințele, dar decizia mea este rar influențată de trenduri.

Zilele trecute eram prin oraș cu o altă mamă. Și cum ne plimbam noi așa și povesteam de una-de alta, hop ne apare în drum, ce să vezi, un magazin cu genți! Eu începusem deja să scot tot felul de sunete, care mai de care mai apropiate de ceea ce înseamnă o femeie în extaz. Da, știu! Poate ați ridicat deja din sprânceană. Dar, așa reacționez eu la genți. Mai fac așa doar la cărți, ca să înțelegeți ideea.

Ei, și cum scoteam eu sunete și „salivam” în fața vitrinei cu genți, gândindu-mă deja ce geantă îmi aleg pentru această primăvară, prietena asta a mea era pasivă, indiferentă și ușor temătoare la vederea tuturor acelor genți. Eu, mirată, zic: „Să nu-mi spui că nu simți chiar nimic-nimic când vezi atâtea genți!”. Însă, răspunsul ei m-a mirat și m-a emoționat mai tare ca toată vitrina aia: „Ba da, îmi plac! Doar că… de când am născut mi-am luat un rucsac în care îmi pun toate lucrurile, și ale mele și ale copilului, și pe care îl iau cu mine peste tot. Nu am mai avut o geantă de asta normală doar a mea de multă vreme. Cred că mi-a fost mai comod așa…”.

I-am văzut tristețea din ochi. Eu tocmai mă întorsesem de la un workshop intitulat „Când mama e bine, toată familia e bine” și radiam, iar ea stătea în fața mea întrebându-se cum de au trecut patru ani fără să se gândească măcar să își ia o geantă nouă. I-am zis că dacă acel rucsac o face fericită și se simte cel mai bine așa, atunci poate e cazul, cel mult, să își ia un rucsac nou. Dar, dacă simte nevoia să își cumpere una dintre acele genți pe care și le lua înainte de naștere, atunci ar trebui să facă asta pentru ea. Pentru că ar fi făcut-o să zâmbească și să simtă că face ceva doar pentru ea, pentru nevoile ei, pentru fericirea sa. În plus, lucrurile copilului pot sta în geanta ei mai mare, într-o geantă separată sau în rucsacul copilului, care ar trebui să fie responsabil de lucrușoarele lui.

Mi-a promis că își va cumpăra o geantă nouă cât de curând, însă eram destul de sceptică. Știu cum te poți lua repede cu altele și să uiți din nou să faci lucruri pentru tine! Azi, mi-a trimis sms: „După un tantrum nasol, după o ceartă cu bărbată-miu, după ce am simțit pentru a mia oară că NU MAI POT, mi-am adus aminte de tine. Așa că am dat iama pe elefant.ro, am răscolit paginile cu genți și mi-am dat, în sfârșit, comandă de o geantă DOAR pentru mine. Merit, nu? Acum trebuie să ieșim să o udăm :)) Mulțumeeeeesc! Te pup!”.

Nu mai zic cât de minunat este să poți influența pozitiv o mamă și să o ajuți să facă lucruri bune pentru ea. Zic doar că n-ar (mai) trebui să uităm niciodată de noi și de micile bucurii care ne fac să zâmbim! 

Foto: Pinterest.com