Nasul nostru are nevoie de aer

Când doctorița mi-a spus că Rebeca mă moștenește și că va avea aceleași probleme de respirație ca mine, s-a rupt ceva în interiorul meu. Știu cât de greu e să nu poți respira nici ziua, nici noaptea, să îți simți nasul uscat la fiecare câteva ore, să simți că nu ai aer, să fii predispus tot timpul la afecțiuni de astea și să ai practic „abonament” la ORL.

Chiar dacă aveam câțiva anișori, țin minte și acum trauma prin care am trecut la operația de scoatere a polipilor și fac tot posibilul ca fiică-mea să nu treacă prin așa ceva. Bine, ce-i drept, pe atunci erau și alte vremuri, iar condițiile, tehnologiile și informațiile lăsau de dorit. Ca să nu mai zic că pe atunci copiii se țineau cu forța și nu îi trecea nimănui prin cap să vorbească cu ei, ca să îi liniștească. Și uite așa urlam eu ca din gaură de șarpe, înfășurată într-o cămașă de forță și ținută de toți oamenii ăia îmbrăcați în alb, neștiind ce mi se întâmplă și de ce îmi curge atâta sânge din nas. La sfârșitul operației mi-au dat o cutie rotundă verde cu bomboane de alea mentolate chinezești, chipurile ca răsplată că am rezistat cu brio operației. Și acum le urăsc și nu suport să le văd! Probabil tot de asta mă zburlesc de fiecare dată când aud de mentă și refuz categoric orice produs care conține acest ingredient, de la ceai până la înghețată.

Lăsând menta la o parte și toate amintirile astea mai puțin plăcute, să trecem la gânduri mai bune și la tehnologii mai actuale! Vă dați seama că având atât eu, cât și fiică-mea situația asta, m-am interesat în mod constant de tot felul de produse care să ne ușureze viața și care să ne mențină sănătatea, de la banalele tuburi cu apă de mare, nelipsite din casa noastră, până la cele mai moderne și mai de calitate modele de umidificatoare, cum e cel de aici.

Este și unul dintre motivele pentru care m-am alăturat campaniei #PrafDeRomânia a celor de la Greenpeace și am de câteva luni în foișor un prafometru care măsoară nivelul de praf din jurul casei noastre. Mă interesează foarte tare să știu că familia mea respiră un aer curat, iar dacă nu, să iau măsurile care trebuie. Și cred că vă dați seama cam care este nivelul de praf de pe aici și cam ce fel de aer respirăm în casele noastre.

Ce facem pentru un aer mai curat?

Dar nu despre prafometru vreau să vă vorbesc eu astăzi, ci despre soluțiile concrete pe care le avem la îndemână pentru un aer mai curat și o umiditate optimă în fiecare casă. Ce putem face noi acum? Păi să avem mai multă grijă de mediul înconjurător, să tragem de mânecă autoritățile atunci când legea e încălcată și, bineînțeles, să ne asigurăm că avem în casă ceea ce ne trebuie. Și dacă îmi recomandați să stau cu ligheanele cu apă pe calorifere, ca să scap de aerul uscat, să știți că nu o să meargă! Sănătatea familiei mele e mult prea importantă ca să adopt astfel de metode antice și improvizate.

Astăzi vreau să vă fac cunoștință în schimb cu cei de la AlecoAir, un brand românesc născut acum 11 ani dintr-o nevoie personală a fondatorilor, așa cum se nasc toate proiectele faine: omul simte o nevoie în familia sa, identifică lipsa de pe piață a serviciilor care i-ar putea satisface nevoia și nu stă să aștepte de la alții și nici nu se mulțumește fără calitate, așa că pune mâna și face el, fix așa cum trebuie. Și pentru că pe atunci nu exista o paletă prea ofertantă de produse pentru calitatea aerului (bine, nici acum nu pot să spun că stăm prea bine în România la cunoștințe despre așa ceva), cei de la AlecoAir au devenit principalii importatori autorizați de mari branduri în tratarea aerului. Practic, de 11 ani aduc în România cele mai de calitate tehnologii care țin de umidificatoare, dezumidificatoare, aeroterme, aer condiționat, neutralizatoare de mirosuri, purificatoare de aer și toate accesoriile necesare, atât pentru spații casnice, cât și industriale.

Ce îmi place la brandul ăsta, pe lângă faptul că e românesc și eu susțin întotdeauna brandurile autentice, e că au o politică foarte faină de afacere și, chiar dacă e mare, îmi lasă impresia de afacere de familie, făcută cu grijă pentru sănătatea familiei mele.

Nu știu cum să vă spun, dar de câteva zile tot răsfoiesc site-ul lor, uitându-mă nu doar la cât de bine arată produsele, ca o adevărată femeie ce sunt, ci și cât de utile ar fi într-o casă ca a noastră. Mie mi-a rămas gândul la umidificatorul de mai sus, care, printre altele, este și difuzor de aromă. Iar la noi în casă mirosul de eucalipt pentru desfundarea căilor nazale este nelipsit! Da, menta e exclusă, evident!

Nu vreau să vă bag acum pe gât produse sau branduri, dar vreau să vă informați și să alegeți ce e mai bun pentru familia voastră în cunoștință de cauză. Mai mult, mi-ar plăcea ca fiecare părinte să conștientizeze cât de important este aerul curat pe care îl respirăm atât noi, cât și copiii noștri și să ia măsuri pentru a respira cel mai bun aer, măcar în propria casă!

Foto: pinterest.com