Înainte să trec la ideea efectivă a articolului, vă zic că nu am nimic cu emisiunea MasterChef în sine. Chiar îmi place și îmi place mai mult acum decât cu ceilalți trei chefi. Și da, știu că e un show și ce înseamnă de fapt un show de televiziune. Dar, am recunoscut de multe ori că eu sunt total pe lângă în bucătărie, așa că pot spune că am învățat destul de multe lucruri despre greșelile pe care le fac și eu atunci când încerc să încropesc ceva de-ale gurii. Și oricât m-aș uita la emisiune, tot știu că nu voi reuși niciodată să fac o mâncare care să dea pe spate pe cineva. Sincer, nici nu mi-am propus!
Și totuși… de când există MasterChef am observat câteva schimbări în comportamentul și în vocabularul oamenilor care gătesc. MasterChef a devenit, clar, un fenomen, și mai tot omul a cărui mâncare este lăudată se visează MasterChef.
De când există MasterChef, dacă așezi mâncarea un pic mai estetic în farfurie, clar prietenii tăi îți vor spune că arată ca de MasterChef.
De când există MasterChef, nimeni nu mai prăjește mâncarea. O dă la tigaie sau o sotează.
De când există MasterChef, nimeni nu mai face mămăligă. Face polenta.
De când există MasterChef, nimeni nu mai face orez. Face risotto.
De când există MasterChef, nimeni nu mai face supă de legume. Toată lumea face stock.
De când există MasterChef cu chef Patrizia, toată mâncarea rea este ”halucinante” (bun trademark).
De când există MasterChef, românii au devenit instant mai pricepuți și mai critici în bucătărie!
Ați observat și voi?
Foto: reactii.ro
Nu am observat, dar un motiv poate fi pentru ca nu stau pe langa ratati. Schimba oamenii.
Mai, ce sa zic, ii prefer pe astia decat pe cei care pun etichete.