Sa te trezesti intr-o dimineata sangerand este unul dintre cele mai oribile momente care i se pot intampla unei femei insarcinate. Teama, frica, groaza ca vei pierde sarcina sunt duse la maxim, iar lacrimile curg instant si cu putere. Si numeri orele pana ce poti ajunge la doctor si te poate vedea cineva. Si plangi incontinuu, gandindu-te ca ai avut destul de multa grija de tine si te invinovatesti pentru orice greutate ridicata, oricat de mica ar fi ea. Si oricat ai citi si ai sti ca unele sangerari sunt normale in sarcina, tot te sperii si astepti discutia cu medicul tau.

Am sunat imediat la centrul medical la care merg, la Medis, si au reusit sa ma calmeze in primul rand prin telefon. Insa, emotiile au continuat pana cand am ajuns acolo. Te intinzi pe patul medicului, inchizi ochii si astepti sa dea verdictul: decolare de placenta, de 26 x 4 cm. Intrebarea care imi rasuna in cap si pe care am reusit printre lacrimi sa o adresez a fost ”Si… fatul e bine?”. Raspunsul m-a făcut să izbucnesc si mai tare în lacrimi, de data aceasta de fericire: ”Da, e dezvoltat normal si ii bate inima corect”. Apoi i-am vazut si eu inima pulsand si a fost singurul lucru pe care l-am putut vedea in acel moment. Medicul insa era un pic ingrijorat, pentru ca sarcina are cateva complicatii: placenta mea e desprinsa. Incearca sa ma linisteasca, dar imi spune ca cel putin in urmatoarele doua saptamani trebuie sa stau doar la pat. Ce mult conteaza un zambet si un medic bun. Am mare noroc ca am descoperit Centrul Medis.

Asa ca am renuntat la orice activitate si ma ridic din pat doar cand merg la toaleta. Am in minte si in fata ochilor doar acea inimioara mica pulsand si stiu ca trebuie sa fac orice ca sa ii mentin ritmul si sa am un bebe sanatos.

Nu-i doresc nici unei femei sa treaca prin astfel de experiente, pentru ca sentimentele sunt mai mult decat coplesitoare. Si inca plang, ma rog, dorm si sper sa fie totul bine… Tot personalul de la centrul medical m-a asigurat acum ca totul este bine, ca decolarea de placenta este ceva des intalnit in primul trimestru de sarcina si ca se va rezolva cu multa odihna si respectarea tratamentului prescris.

Foto: smerete.com