Cred ca toti parintii care citesc acum acest articol sunt de acord cu mine cand spun ca e teribil de greu sa fii parinte. Sa ai acea responsabilitate imensa fata de cineva, sa te asiguri ca ii oferi dragoste neconditionata si implinirea tuturor nevoilor, sa fii acolo implicat 24/24. Da, e extrem de frumos sa dai viata unei fiinte, sa ai un copil, sa vezi cum creste in fiecare zi si cum se dezvolta sub aripa ta ocrotitoare. Dar, trebuie sa recunoastem ca meseria de parinte este poate cea mai grea din lume si nu ne pregateste nimeni pentru ce are sa ne astepte din aceasta ipostaza.

Am citit zeci de carti, dar nimic din ce am auzit nu m-a pregatit efectiv pentru momentele reale cu Rebeca. Credeam ca o sa știu ce trebuie sa fac atunci cand are o criza de furie sau cand face ceva ce nu are voie. Credeam, in naivitatea mea, ca e chiar ușor sa fii parinte si ca voi avea control asupra tuturor acestor lucruri…

Dar ce inseamna pana la urma a detine controlul si a avea un copil echilibrat? Nu, nu e vorba despre a-ti controla copilul si de a-l determina sa faca numai ce vrei tu. E vorba despre cum sa ai control asupra propriilor reactii in momente inedite, cum sa ai control asupra emotiilor si a activitatilor de parenting si, mai ales, cum sa intelegi cel mai bine nevoile copilului tau. E vorba despre cooperarea perfecta dintre tine si copilul tau, pe care vrei sa il cresti independent, echilibrat si fericit.

Si pentru ca vreau sa fiu un parinte cu un astfel de copil, am acceptat provocarea Uraniei Cremene de a participa la workshop-ul de parenting pe care ea il va sustine la Iasi pe 26 mai 2015. Vor fi cinci ore intensive de interactivitate, de informatii, de emotii, de click-uri si de experiente placute. Partea si mai buna este ca workshop-ul este disponibil in mai multe orase din tara, asa ca, poti participa oriunde te-ai afla.

Eu pe 26 mai imi aloc cinci ore pentru un super workshop de parenting. Vii si tu cu mine?