Când am văzut prima dată știrea cu Ponta la inundații am crezut că e o glumă. Cineva din echipa lui de PR clar îl sfătuise prost. Foarte prost. Imaginea cu cei trei politicieni stând în barca dusă de polițiști și dialogurile triste cu sătenii, culminând cu apelativul ”Fă”, toate au creat un tablou grotesc, de neimaginat pentru cetățeanul care își dorește aleși pe măsura așteptărilor. Rânjetul ”pontesc” și încercările lui disperate de a acuza presa de exagerări au sporit și mai tare scandalul provocat, transformând totul într-o scenă jenantă.

Și cum să nu stârnești reacții la asemenea gogomănii televizate? Și, Slavă Domnului, au apărut destule pe toate canalele. De la marea diferență între Ponta-Dragnea și prinții William-Harry la apariția tricourilor creative de la Tricouri cu cap. Pe conceptul ”Politicienii de 2 lei merită un tricou pe măsură”, cei de la Tricouri cu cap au lansat un tricou la prețul simbolic de… 2 lei.

Mesajul de pe tricou – ”Ne-a luat doar 25 de ani pentru a evolua de la „Mai animalule!” la „Fa, Doina” – alături de fotografiile celor două extreme PSD-iste (Iliescu și Ponta) ilustrează perfect politicul cârmuit de o guvernare scoasă parcă din ridicolul operelor lui Caragiale.

Eu mi-am luat bineînțeles un astfel de tricou, ca răspuns civic la o acțiune politică jenantă. Pentru că eu nu sunt mândră că ei sunt români.