Cancer de col uterin

Inainte sa raman insarcinata, cand mi-am facut toate testele preconceptionale, am constientizat gravitatea situatiei de sanatate. Daca as fi avut cancer de col uterin, nu mai puteam sa tin o sarcina. Si asta pentru ca nu mi-am facut timp pentru mine, pentru sanatatea mea, chiar in fiecare an. Pana ce au venit rezultatele s-au derulat in mintea mea tot felul de scenarii si m-am gandit ce tragic ar fi fost daca nu as putea aduce pe lume o minune de copil. Din cauza mea.

De cand am ramas insarcinata am dat o importanta mult mai mare sanatatii si nevoii de a fi informata corect. Pentru ca acum, cand si acest mic sufletel depinde de mine, responsabilitatea este mult mai mare. Trebuie sa fiu sanatoasa atat pentru mine, cat si pentru familia mea.

Oricum, cred ca sta in firea noastra, a femeilor ocupate, de a tot amana controalele si de a lasa totul pe ultima suta de metri. Si nici nu-ti dai seama cand a mai trecut un an, iar tu tot nu ai fost la controlul periodic. Si uite asa apar complicatiile si acel diagnostic care iti da lumea peste cap si te face sa regreti cumplit ca nu ti-ai facut timp pentru tine. Iar diagnosticul poate fi la tine sau la una dintre femeile la care tii: mama, sora, prietena etc. Si nu cred ca ii place nimanui sa piarda pe cineva drag, mai ales din motive stupide cum ar fi lipsa de timp sau frica de a merge la ginecolog.

Azi aleg sa ma alatur campaniei initiate de Centrul Medical Medis, prin care „tragem de maneca” toate femeile si le incurajam sa isi faca la timp toate testele necesare. Pentru ca 6 femei mor zilnic in Romania din cauza cancerului de col uterin, iar cifra aceasta te face pur si simplu sa te ingrozesti si sa iti doresti cu ardoare sa nu fii una dintre ele.

Asa ca, de azi aleg sa nu fiu una dintre cele 6 femei care mor zilnic in Romania din cauza cancerului de col uterin! De azi, promit sa am grija de sanatatea mea, de mine, si sa le spun tuturor femeilor din jurul meu cat de important este ca o femeie sa fie sanatoasa si informata corect.

Mergi si tu la Medis in luna mai cu femeile la care tii si asigura-te ca zambetele voastre nu vor pieri din cauza cancerului de col uterin!