Cand ii spun cuiva care a nascut deja ca sunt insarcinata imi spune cu un zambet larg pe buze ca sarcina a fost cea mai frumoasa perioada din viata ei. Si eu stau si ma minunez cand aud aceste cuvinte, deoarece mi se par ireale. Ce-i drept, nu am intalnit pana acum nici o femeie insarcinata care sa imi spuna cu zambetul pe buze ca se afla in cea mai frumoasa perioada din viata ei. Ci doar femei care au trecut deja de etapa asta. Poate pentru ca dupa ce nasti si apare bebe uiti de toate suferintele prin care ai trecut in timpul sarcinii, iar provocarile de dupa nastere le fac pe cele din timpul sarcinii sa fie minore?

Cand esti insarcinata ai momente bune si momente… mai putin bune. Ai momente cand radiezi de fericire, pentru miracolul care se intampla in tine, dar ai si momente in care pur si simplu esti in stare sa crapi capul cuiva. Serios! Sunt momente in care nu ma recunosc. Schimbarile sunt si fizice si psihice, si multe si puternice.

Ok, inteleg starea euforica in care esti datorita copilului din tine, insa nu cred ca cea mai frumoasa etapa din viata ta a fost cea in care te-a rupt spatele de durere, sanii tai atarnau ca doua mingi de fotbal, petreceai minute bune imbratisand toaleta in timp ce vomitai, te uitai cu ochii in tavan noptile pentru ca nu puteai sa dormi, voiai sa dormi pe burta sau pe spate dar erai obligata sa dormi doar pe stanga sau pe dreapta, cand te asezai mai bine in pat si erai cat pe ce sa adormi trebuia sa mergi la baie, nu mai aveai atatea haine pe care sa le imbraci pentru ca financiar nu iti permiteai sa iti schimbi toata garderoba, iti venea sa bocesti de la orice stire sau film mai lacrimogen, voiai sa muncesti dar pur si simplu nu te mai puteai concentra, iti venea sa adormi oriunde, oricand si multe alte asemenea.

E adevarat ca e important cum privesti sarcina. Poate ca pentru unele femei chiar a fost cea mai frumoasa perioada. Poate a fost perioada in care s-au simtit cele mai feminine. Poate a fost perioada in care s-au regasit si s-au implinit. Si eu incerc sa ma calmez de fiecare data cand ma iau durerile sau nervii, sa zambesc si sa ii transmit lui bebe o stare completa de fericire. Dar trebuie sa recunosc ca lucrurile mentionate mai sus reprezinta un mare disconfort si sunt sigura ca cea mai frumoasa perioada din viata mea va fi dupa ce apare bebe. Acum ma duc sa ma intind, pentru ca ma doare spatele al naibii de tare.

Sursa foto: americanparamountgold.com