A fost odată ca niciodată un mic băiețel ce se numea Hans Christian. El locuia în Danemarca, alături de părinții săi iubitori. Cele mai mari pasiuni ale lui Christian erau literatura și teatrul de păpuși. Își crea acasă propriul joc cu teatru de păpuși și recita pe de rost toate piesele celebrului William Shakespeare. Adora să scrie, iar rândurile sale s-au transformat imediat în adevărate opere. Pentru că și-a urmat visul și a perseverat în pasiunea sa, băiețelul a devenit unul dintre cei mai îndrăgiți și mai cunoscuți scriitori de povești pentru copii din lume. Din 1967, în fiecare an, pe 2 aprilie, toată lumea sărbătorește Ziua Internațională a Cărților pentru Copii și Tineret, în memoria celui care a fost Hans Christian Andersen.

A mai fost odată ca niciodată și va mai fi mult timp de acum încolo o editură minunată cu cărți pentru copii. Nemi se numește ea și este „puiul” marii edituri Nemira. Nemi iubește cărțile, poveștile și copiii, așa că în primul week-end din aprilie pregătește un eveniment perfect pentru toți copiii care vor să intre în lumea poveștilor.

Pe 1 aprilie, de la ora 17:30, în Librăria Humanitas din Cișmigiu, jurnalistul cultural Marius Constantinescu le propune copiilor o lectură în avanpremieră din cartea „Tărâmul poveștilor” de Chris Colfer. Pe lângă aventurile de pe acest tărâm magic, copiii se vor mai întâlni cu basmele clasice ale copilăriei și cu frumusețea din cărțile lui Charles Perrault sau Frații Grimm.

Pe 2 aprilie, de la ora 11:30, toți copiii prezenți se vor bucura de Ziua Dragonului, o zi inspirată din cartea „Cum să-ți dresezi dragonul”: vor învăța despre cum să dreseze un dragon, despre istoria vikingilor, despre limba dragonilor și despre eroi. La final, fiecare copil va avea un nume de viking, un dragon personal și o diplomă de cititor de aventuri dragoneze.

Dacă sunteți în București în acest week-end, nu ratați evenimentul Nemi, care se anunță unul plin de aventură și de magie pentru copii de toate vârstele! Rebeca mea e de-a dreptul topită după dragoni, așa că am comandat cartea și de abia aștept să o citim împreună și să învățăm câte ceva din fascinanta viață a dragonilor.

Foto: dailymotion.com

unnamed