E inevitabil să nu fac o comparaţie între anii mei de „ucenicie” şi anii majorităţii tinerilor de acum. Şi da, zic majorităţii, pentru că mă întâlnesc frecvent cu tineri în munca mea şi, din păcate, procentul celor cu pretenţii foarte mari fără nici o bază solidă este din ce în ce mai mare.

Îmi aduc aminte când eram la liceu sau în primii ani de facultate cum stăteam cu „antenele” ridicate la tot ce mişca în jurul meu, pentru a învăţa cât mai multe. Îmi ştiam măsura nasului, ştiam cât de puţine ştiu, motiv pentru care aşteptam cu multă răbdare să se aşeze fiecare cărămidă şi să vină şi rândul meu. Dar până acolo, aveam multă pâine de mâncat!

Am făcut cafea, am cărat flipcharturi, am făcut copii xerox, am îndosariat documente, am dus plicuri la poştă, am stat la cozi pentru alţii etc. Mi-am dat seama că dacă nu fac acele lucruri, nu voi şti ce să cer apoi la alţii, nu voi avea baza de la care să pornesc. Am făcut şi cursuri de secretariat, pentru că încă mai cred că această activitate este o artă în sine, o artă care te ajută în orice meserie pe care o practici.

Acum, când mă uit la tinerii care ridică din sprânceană şi strâmbă din nas când îi rog să facă una dintre activităţile de mai sus, mă sperii. Ei ar vrea să stea cu fundul pe scaunul managerial din prima zi şi să încaseze bani. Şi nu aşa, ci de la 500 euro în sus. Ei, nu mai spune! Să îţi aducă şeful şi o cafeluţă?

Sursa foto: resumewritingservice.biz