Da, da, plouă la Iași! Dar e o ploaie de primăvară care ne place, pentru că plouă cu… cărți! Și ca orice ploaie, ne ajută să înflorim și să tot înflorim, într-o grădină minunată de oameni minunați. Pentru că asta fac cărțile bune, nu? Adună oamenii buni, an de an, într-un singur loc. Unde mai exact? La Târgul de carte LIBREX, care anul acesta se întâmplă pentru a 27-a oară la Iași și pentru care sunt, cu mare onoare, Ambasador Cultural.

Așa că între 15 și 19 mai, de la 10 dimineața până la 10 seara, toți iubitorii de cărți se adună în Atrium-ul de la Palas Mall Iași pentru 5 zile pline de evenimente. Ce se va întâmpla mai exact la LIBREX 2019? Ei bine, vor fi peste 120 de expozanți care își vor prezenta ofertele, 3 conferințe, zeci de evenimente culturale, 70 de poeți din 22 de țări, multe expoziții de artă, spectacole de teatru, filme, recitaluri de muzică și poezie, Premiile LIBREX 2019, Tombola „Citești și câștigi” și multe alte surprize, despre care puteți afla doar dacă mergeți la eveniment.

Îmi place tot programul de anul acesta, dar trebuie să recunosc că îmi place și mai mult motto-ul ediției: „Semnăm original prin oameni și cărți: visul stă în mâinile noastre, oxigenul vine din cărțile pe care le citim, noi suntem pădurea care crește”. E un motto în care cred cu mâna pe inimă și știu că asta simțiți și voi. Și mai știu ceva: că veți fi și voi acolo, măcar câte puțin în fiecare zi. Chit că dați târcoale cărților și vă mai cumpărați câteva, chit că participați la evenimentele LIBREX de anul acesta, zic că ar fi foarte frumos din partea voastră să treceți pe acolo și să susțineți un eveniment care nu doar că ne bucură sufletul cu magia cărților, dar care și reușește să fie unul de amploare pentru Iași. Așa cum ar trebui să susținem fiecare dintre noi, de altfel, toate evenimentele și festivalurile importante din oraș.

LIBREX este organizat de prietenii de la Editura Sedcom Libris, mari iubitori de cărți și de oameni, care ne promit că ediția de anul acesta va depăși toate așteptările. Așa că nu vă mai rămâne decât să mergeți între 15 și 19 mai la Târgul de Carte LIBREX și să vă bucurați de Primăvara Cărților la Iași!

Până începe târgul, vă las cu câteva linkuri utile despre eveniment:

Agenda culturală / Catalogul expozanților / Blogul LIBREX / Pagina de Facebook LIBREX / Pagina evenimentului

Să plouă cu cărți! Să plouă cu oameni! Să înceapă Primăvara Cărților la Iași!

Foto: Alina Hucai, Sedcom Libris