Eram studentă, lucram și făceam și voluntariat. De dimineață până seara eram pe fast-forward, asigurându-mă că îmi fac toate treburile bine, iar la final apuc să mă și distrez. Am învățat enorm de multe lucruri atunci și pot să spun că a fost o adevărată perioadă de dezvoltare a mea, atât pe plan profesional, cât și personal.

Țin minte că eram voluntar și mi s-a încredințat coordonarea unui târg pentru ONG-uri. Atunci am învățat pentru prima dată ce înseamnă de fapt coordonare, pentru că la început m-am ocupat eu singură de tot: găsire sisteme expoziționale, contactare ONG-uri, încheiere contracte cu fiecare colaborator, promovare eveniment și absolut tot ce presupune organizarea unui eveniment de acest gen. Eram atât de obosită la un moment dat în timpul evenimentului, că aveam două telefoane în mână (două „buturugi” cum erau la început telefoanele mobile), unul dintre ele a început să sune, iar eu am început să caut în jurul meu pe mese și sub mese de unde vine acel sunet. Nu voi uita niciodată privirile oamenilor din jurul meu în acel moment!

Cel mai greu mi-a fost atunci cu acele sisteme expoziționale și cu toate materialele folosite în print, pentru că, la acea vreme, nu se găseau așa de ușor, trebuia să mă încadrez într-un anumit buget, iar ele costau pe atunci enorm pentru că nu erau opțiuni și, în plus, nu știam absolut nimic despre print campanii publicitare, print sisteme expoziționale, roll-up și toate acele metode de expunere a unui brand.

Dar, am învățat extrem de repede! Când cineva trebuia să monteze un roll-up, eu eram acolo să îi explic cum se face și ajunsesem să mânuiesc cu mare pricepere unul. Îi ajutam pe oameni să instaleze standurile și roll-up-urile, asta cât nu întimpinam presa și stăteam de vorbă cu reprezentanții ei, dând și interviuri. One (wo)man show, ce mai!

Toate aceste experiențe mi-au prins tare bine! M-au ajutat enorm în cariera mea, evident, dar au constituit și povești frumoase, pline de învățăminte, spuse studenților cărora le-am ținut seminarii la universitate sau tinerilor cu care am colaborat de-a lungul anilor. Evident, acum e mult mai simplu să găsești sisteme expoziționale de calitate, creative și la preț bun și să organizezi un târg așa cum vei, mai ales dacă știi că termenul „coordonare” nu înseamnă că trebuie să le faci tu pe toate.

Foto: the curvyfilmcritic.com