Am dat primele șapte kilograme jos și toată lumea mă întreabă cum am reușit să mă țin de programul de slăbire chiar și în perioada sărbătorilor. În primul rând, pentru mine sărbătorile nu înseamnă să mănânci ca nesătulul. În al doilea rând, motivația puternică de a pune sănătatea pe primul loc a alungat orice fărâmă de așa-zisă poftă. În al treilea rând, am continuat să fac procedurile de slăbire de la Gioconda Medical Spa și în perioada sărbătorilor, lucru care s-a văzut și se vede din plin și acum.

Însă, hai să vorbim un pic despre mâncare, înainte de toate, pentru că de acolo pleacă totul! Acum, serios! De ce ai vrea să te ghiftuiești cu atâta mâncare în câteva zile, apoi ,,să te bați cu biciul pe spate”, regretând timp de cel puțin o lună că ai mâncat atât? Merită corpul tău efortul de a trece prin tot felul de procese de slăbire ulterioare, doar pentru o plăcere de câteva momente? Ca să nu mai vorbim că, până la urmă, sărbătorile nu sunt și nu ar trebui să fie despre mâncatul excesiv.

Acum să nu vă imaginați că eu nu m-am abătut absolut deloc de la regulile noului meu stil de viață. Aș fi ipocrită să spun că am fost o sfântă și nu am mâncat un pic și în afara recomandărilor medicilor nutriționiști și ale specialiștilor de la Gioconda. Păcatul meu a stat în două felii de cozonac, pe care am avut grijă să le dau repede jos, atât prin consumarea altor alimente mai sănătoase, cât și prin procedurile de slăbire de la Gioconda Medical Spa.

Vezi aici ce proceduri de slăbire am ales!

Dar, să spunem că s-a întâmplat inevitabilul și la voi și că e ultimul an în care mai faceți aceste excese. Poate nici măcar nu ați făcut exces în adevăratul sens al cuvântului, dar ați gustat, să-i zicem, câte puțin din bunătățile de pe masa de sărbători. Și puțin de acolo cu încă puțin de dincolo, hop și kilogramele în plus! Așa că vine marea întrebare:

Cum dăm jos kilogramele în plus?

Primul instinct este, fără doar și poate, să apelăm la tot felul de rețete miraculoase, care ne slăbesc instant. Și știm prea bine că nu tot ce e instant este și sănătos. Iar eu am învățat mult prea bine anul trecut că, dacă apelez la neprofesioniști, voi ajunge să plătesc mai mult pentru sănătatea mea. Cred că unul dintre aspectele preferate de mine la Gioconda Medical Spa, locul unde am ales să slăbesc de curând, e că personalul este format din medici, kinetoterapeuți, nutriționiști și specialiști, fiecare pe bucățica lui. Din câte știu, e singurul centru de frumusețe din Iași care acoperă și partea medicală.

Nu știu ce părere aveți voi despre treaba asta, însă, din punctul meu de vedere, procesul de slăbire ar trebui să fie întotdeauna monitorizat de un medic. Până și procedeele la aparate sau masajul anticelulitic ar trebui să fie făcute de kinetoterapeuți și de specialiști care au cunoștințe medicale, dincolo de cele care țin de estetică pură. Pentru că nu vrei doar un corp care să arate bine azi, ci vrei un corp care să arate și să se simtă bine pentru tot restul vieții, un corp care să respire pur și simplu sănătate!

În cazul meu, fiecare vizită la Gioconda se lasă cu cel puțin o lecție învățată din volumul mare de informații pe care le primesc de la acești specialiști. Ce-i drept, e și firea mea care adresează zece întrebări pe minut. Dar îmi place teribil schimbul ăsta: eu las acolo kilograme și centimetri și iau cu mine informații și frumusețe! Aș putea scrie câteva zeci de articole lejer la câte am învățat în tot acest timp de la oamenii de acolo și mă gândesc serios să încep și o serie de interviuri cu ei, pentru că ar fi păcat să nu aflați și voi din tainele esteticii medicale.

Până atunci, că tot e început de 2017 și vreți să scăpați de kilogramele puse de sărbători, zic să vă faceți o programare la Gioconda și să începeți un plan serios de slăbire și de întreținere corporală, de care să vă țineți tot anul! Ce ziceți? Ne dăm întâlnire cu frumusețea și cu sănătatea la spa? Eu, una, vă aștept acolo cu zâmbetul pe buze și promit să vă ajut, dacă aveți nevoie de motivație în plus!

Foto: womansday.com