Nu am fost niciodată o fană a fenomenului Star Wars. Nu m-a prins, pur și simplu. Iar când îi vedeam pe ceilalți vorbind prin replici din film, poreclindu-se după personajele Star Wars sau folosind obiecte din jurul lor ca fiind celebrele săbii, îmi dădeam ochii peste cap și nu înțelegeam cum pe alții i-a prins și încă atât de tare.

Când a început să se vorbească anul trecut despre noul Star Wars, evident că am început din nou cu datul ochilor peste cap. Vedeam fani de ăia înrăiți, îmbrăcați ca în film, cu săbii, cu voci aferente, stând la cozi extrem de lungi, atât ca întindere, cât și ca timp. Dormeau în fața cinematografului, numai să fie primii care vor vedea marea premieră. Iar după ce l-au văzut au ieșit din cinematograf super entuziasmați, declarând că filmul cu pricina le-a depășit toate așteptările.

Buuun! Și îmi zice într-o zi bărbată-miu să mergem la film cu încă doi prieteni. Zic: ”La ce film?”. Și el, de parcă nu ar mai fi existat opțiuni, zice: ”La Star Wars, evident!”. Îi spun că nu am nici un chef de Star Wars și totuși mă convinge să merg, zicându-mi că după film mergem toți și colo și colo și colo și, nah, ar fi aiurea să vin eu după. În plus, ca să spun că un film e ”nașpa”, trebuie să-l văd, nu?

Și mă așez eu frumos pe scaunul de la cinema, îmi pun ochelarii 3D și aștept… ”minunea”. Ce s-a întâmplat pe parcursul filmului? Ei bine, am ațipit de câteva ori, iar de alte câteva ori i-am tras o privire lui bărbată-miu de parcă i-aș fi zis că îmi rămâne pe veci îndatorat că m-a convins să vin la asemenea film. Dar, se pare că nu am fost singura căreia nu i-a plăcut Star Wars. Și el, și prietenii noștri, și mulți din sală au zis că sunt dezamăgiți și că se așteptau la ceva mai bun. Acum, nu sunt eu critic de film și nici fan Star Wars, dar chiar nu înțeleg cum a putut să aibă atât de multe încasări într-un timp atât de scurt și să devină un fenomen atât de apreciat.

Dar, acum înțeleg de unde venea și faimoasa expresie ”May the force be with you!”. Adică forța de a rezista două ore uitându-te la el…

Foto: dailymail.co.uk