Până să mă mut la casa mea, am stat toată viața la bloc. Până și bunicii mei locuiau la bloc, așa că nu pot spune că vacanțele mele la bunici însemnau apropierea de animale sau alergătura prin curte de care avea parte ceilalți copii. Țin minte când era copil mic că i-am cerut tatălui meu să îmi cumpere un câine. Eram singură la părinți și îmi doream teribil un prieten apropiat.

Tata, îngrozit de faptul că ar trebui să bage în cele două camere ale apartamentului de la etajul patru încă o ființă gălăgioasă, mi-a zis să aleg între el și câine. Evident, copilul din mine a ales câinele, însă, din păcate, tata tot nu s-a îndurat să îmi cumpere unul. Tot timpul auzeam aceleași cuvinte care mi-au răsunat în minte atâta amar de vreme: ”Când o să fii la casa ta o să faci ce vrei! Poți să îți iei și 10 câini, dar nu cât stai cu mine!”.

Și uite așa am ajuns la casa mea, care nu e apartament, ci e chiar casă cu o curte mare, cu propriul meu copil și cu dorința nestăvilită de a-i cumpăra un câine. Cercetez situația de mai bine de un an și suntem toți pregătiți să aducem în familie și un membru canin. Ne-am gândit la un Beagle, pentru că e de talie mijlocie și e jucăuș, ca Rebeca. Ne-am informat online despre tot ce înseamnă creșterea unui câine, avantajele și dezavantajele care vin odată cu el și, mai presus de toate, beneficiile pe care le are prietenia dintre un copil și un animal de casă.

Toți psihologii sunt de părere că un animal de casă în preajma copilului îl va ajuta pe acesta să crească armonios, să învețe de mic să împartă și să aibă grijă la rândul lui de altcineva. Să fie responsabil, să aprecieze prietenia și, mai ales, loialitatea.

Ne-am gândit unde îi facem căsuța și culcușul și cum o să arate, cum o să-l dresăm, ce zgardă antiparazitară îi vom pune, cum o vom face pe Rebeca să fie responsabilă de cățelul ei și ce activități de familie putem face împreună. Rămâne doar să vină din nou căldura, ca să putem să îl luăm pui și să ne jucăm toată ziua pe afară cu el! Aah, și mai rămâne să îi găsim un nume pe măsură!

Așa că, începând cu primăvara sau cu vara asta, Rebeca va avea un nou prieten, poate cel mai bun prieten al ei! Și să vezi atunci năzbâtii și aventuri!

Foto: wallpaperscraft.com