Înainte de a vă povesti despre un super-eveniment tare drag mie, care va avea loc pe 16 octombrie la Iași, vreau să vă vorbesc despre o super-femeie: Mirela Retegan. Nu o cunosc personal, dar o urmăresc online de foarte mulți ani și pot să declar cu mâna pe inimă că pur și simplu o iubesc. Iar când mi-au spus oamenii care o cunosc că într-adevăr este o femeie de nota 20, am început să o admir și mai mult.

Dacă prin nu știu ce miracol încă nu știți cine este Mirela Retegan, vă spun că ea este cea care a fondat Gașca Zurli, trupa-fenomen care de 10 ani face copiii fericiți. Pe lângă ce mai face Mirela, vă spun că ea organizează și activități creative și instructive pentru părinți. Antrenorul Părinților, așa cum este cunoscută Mirela, începe în luna octombrie un mega-turneu prin mai multe orașe ale țării, iar pe 16 octombrie ajunge și la Iași!

Despre ce este vorba? Despre Campionatul Național de Joacă pentru Părinți, un eveniment de trei ore, în care părinții vor învăța într-un mod creativ cum să comunice mai ușor cu proprii copii. Îmi place că Mirela folosește în seminariile și evenimentele sale trei elemente esențiale în relația părinte-copil, elemente în care credem și noi și pe care le folosim activ în fiecare zi cu Rebeca: iubire, comunicare, joacă.

Întotdeauna am fost de părere că nu există copii ,,obraznici” sau ,,neînțelegători”, ci doar părinți care nu știu să comunice cu proprii copii. Pentru că avem această tendință de a ne enerva imediat și de a avea pretenții de la cei mici, fără să fim noi, de fapt, un model real pentru copiii noștri. Însă, atunci când lăsăm deoparte grijile, nervii și toate problemele, când stăm alături de copii și le oferim dragoste, atenție și timp de calitate, când suntem calmi și comunicăm cu ei cu zâmbetul pe buze, când chiar îi ascultăm și îi înțelegem, când le oferim posibilitatea de a se deschide, de a face alegeri și de a se exprima, când transformăm ,,ordinele” într-un joc plăcut, atunci comunicarea cu ei devine una în care ți-e mai mare dragul să râzi împreună cu cei mici și să te bucuri de ceea ce poți să le oferi.

Dar despre toate acestea și despre multe altele vă va povesti și Mirela Retegan pe 16 octombrie, la Iași. Eu zic să vă înscrieți cât mai repede, pentru că am înțeles că biletele au început deja să se vândă mai ceva ca pâinea caldă pe vremea lui Nea Nicu! Și dacă nu sunteți în Iași pe 16 octombrie, să știți că puteți merge și în alt oraș în care Mirela organizează Campionatul Național de Joacă pentru Părinți. Aveți aici lista completă și toate detaliile despre turneu!

Și până vine Mirela la Iași, iar noi ne vom bucura de trei ore antrenante alături de ea, vă las cu o melodie semnată Mirela Retegan, scrisă pentru fiica sa, Maya. De ce este atât de specială această piesă, cel puțin pentru mine? Pentru că plâng de fiecare dată când o ascult și mă emoționez când mă gândesc la cât de diferit gândim noi, adulții, și cum uităm cât de frumoasă e copilăria și, mai ales, cât de important este să petrecem mai mult timp de calitate cu proprii noștri copii!

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politică de confidențialitate.
I Accept

Foto: eventim.ro