Am iubit întotdeauna fructele de avocado. Le-am savurat de fiecare dată, fie simple, fie în diferite rețete. Am consumat avocado și pe perioada sarcinii, fiind un aliment bogat în acid folic și numeroase vitamine. L-am introdus și în alimentația Rebecăi, imediat ce a început procesul de diversificare, iar Rebeca îl iubește chiar mai mult decât mine. Îi tai bucățele de avocado pe care le mănâncă pur și simplu, îi fac un piure de avocado sau îl folosesc în mâncărurile pentru ea.

Avocado are o multitudine de beneficii:
– conține acid oleic care reduce colesterolul;
– conține potasiu care este benefic pentru sănătatea inimii;
– are omega 9, cu proprietăți inflamatorii;
– acizii grași din avocado îmbunătățesc memoria și activitatea cerebrală, prevenind totodată bolile cardiovasculare;
– vitaminele A, B, C, D, E, K din avocado întăresc imunitatea copilului;
– fibrele naturale din avocado asigură o digestie corectă a alimentelor.

Când îl cumpărați asigurați-vă că nu e nici prea verde, nici prea maro. Iar după ce îl tăiați, protejați fructul printr-o folie alimentară, deoarece oxidează extrem de repede.

Revin în zilele următoare cu câteva dintre rețetele preferate ale Rebecăi, care conțin avocado.

Foto: springrunmarket.com