De ce trebuie sa aiba copiii gradina lor

Unii copii sunt ferm convinși că laptele vine din magazin și că vacile sunt mov. Eu una mi-am jurat, încă dinainte să rămân însărcinată, că îmi voi învăța copilul altfel. Așa că am învățat-o pe fiică-mea de mică să fie prietenă cu natura, să știe cum stau lucrurile cu plantele din grădina noastră și, mai ales, că există un întreg proces și drum al legumelor și fructelor, de la sămânță până la mâncarea din farfurie. În fiecare an, plantăm în grădină, împreună cu ea, diverse plante, de la flori până la fructe, legume și copăcei. O încurajăm să le planteze chiar ea, cu mânuțele ei, să le ude în fiecare zi și să le ofere toată dragostea ei, pentru a crește frumos și sănătos. Așa că a dezvoltat de mică această dragoste pentru natură și știe să aprecieze toate alimentele pe care le mănâncă, pentru că acum conștientizează de unde vin și cât se muncește ca să le poată ea savura.

Dincolo de cunoștințele astea despre drumul mâncării și despre natură, pe care cred eu că ar trebui să le știe orice copil ancorat în realitate, mai este ceva extrem de important în relația lui cu grădinăritul: responsabilitatea și mândria de a face ceva cu propriile mâini. Bucuria aia că are propria grădină și că o legumă sau un fruct există datorită lui. Asta e marea bucurie a copiilor, până la urmă! Și a noastră, a părinților, deopotrivă, când îi vedem atât de pasionați de ceva și atât de grijulii cu natura și cu mâncarea.

Rebeca are de acum mica ei gradina de la Lidl

Așa că normal că m-am bucurat când prietenii de la Lidl m-au anunțat că lansează o nouă campanie educativă și distractivă pentru copii numită Mica mea grădină. Despre ce este vorba?

Din această săptămână, găsiți în toate magazinele Lidl din țară o serie de 16 mini-kit-uri de grădinărit pentru copii, dar și pentru întreaga familie, pentru că sunt atât de simpatice, încât vă vor prinde și pe voi! Pe noi ne-a prins deja, pentru că am primit de la Lidl un mic teasing, care ne-a permis să testăm kiturile și să începem grădinăritul împreună cu Rebeca chiar de la începutul campaniei.

Am început să completăm mica grădină a Rebecăi cu arpagic, una dintre cele 16 plante disponibile în campanie. Apoi am continuat cu oregano, coriandru, roiniță și salată verde. Cât de încântată a fost Rebeca de propria ei grădină, cum zice ea la „arpagic” și cât de ușor puteți planta și voi împreună cu cei mici plantele din „Mica mea grădină”? Vedeți în video-ul de mai jos!

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politică de confidențialitate.
I Accept

Cum puteti avea si voi „Mica mea gradina”?

Ce conține mai exact un mini-kit disponibil la Lidl în campania „Mica mea grădină”?

 • Un mini-ghiveci biodegradabil;
 • O pastilă de pământ;
 • Un pliculeț cu semințe;
 • O etichetă cu numele plantei.

În total, 16 mini-kit-uri cu plante-surpriză: coriandru, busuioc, cimbru, pătrunjel, oregano, rozmarin, mușețel, mărar, arpagic, roiniță, roșii cherry, salată verde, spanac, ardei chili, ceapă roșie, fragi. Pe lângă aceste mini-kit-uri simpatice pe care le puteți primi în urma cumpărăturilor de la Lidl, mai găsiți la vânzare, în magazine, și alte câteva produse din aceeași campanie, necesare unei plantări demne de adevărații grădinari:

 • Completer (o tăviță-suport din plastic, pentru colecționarea celor 16 mini-ghivece, care conține și un board din carton, gradat, care le permite celor mici să urmărească evoluția plăntuțelor);
 • Mănuși pentru grădinărit;
 • Gentuța pentru depozitarea accesoriilor de grădinărit;
 • Un set 3 ghivece mici, în care pot fi mutate plantele atunci când au crescut suficient și sunt gata de replantare;
 • Ustensile pentru grădinărit: lopățică și greblă;
 • Stropitoare.

Cum puteți primi și voi mini-kit-urile din „Mica mea grădină”? E foarte simplu: până pe 17 iunie 2018, pentru fiecare 50 de lei de pe bonul de cumpărături la Lidl, primiți automat un mini-kit cu una dintre cele 16 plante-surpriză. Mai mult, dacă pe bon se regăsește și cel puțin unul dintre produsele din sortiment, special semnalizate la raft, mai primiți un mini-kit. Și uite așa, copiii se vor bucura de propria lor grădină care va crește ușor-ușor, datorită atenției lor și a timpului pe care îl petreceți împreună, când grădinăriți.

Dacă nu știți foarte bine cum stă treaba cu grădinăritul și habar nu aveți care e perioada de germinare a plantelor, cum se replantează ele sau ce e aia roiniță, nu vă faceți nicio problemă! Pe lângă instrucțiunile de pe ambalajele produselor Lidl, mai aveți la dispoziție și o aplicație mobilă la fel de simpatică, pe care o puteți descărca gratuit, atât în varianta Android, cât și în iOS. De ce e importantă și utilă aplicația mobilă „Mica mea grădină”? Pentru că e fix ca acel asistent personal care îi învață pe cei mici și le reamintește, prin notificări, tot ce trebuie să facă: de la momentul potrivit de udare a fiecărei plăntuțe la fiecare pas de îngrijire, plus o serie de informații pe care trebuie să le cunoască despre ea și cum se poate folosi în rețete sănătoase. Și credeți-mă: oricât de fani ai grădinăritului ar fi oricare dintre noi, aplicația asta chiar mai mult decât binevenită, la orice nivel!

10 motive pentru care va recomandam „Mica mea gradina” de la Lidl

De ce ne place nouă și de ce vă recomandăm și vouă „Mica mea gradină”?

 1. Pentru că ne plac lucrurile simple și autentice;
 2. Pentru că cei mici au nevoie de o relație puternică cu natura;
 3. Pentru că e important pentru copii să cunoască drumul alimentelor și munca depusă în obținerea lor;
 4. Pentru că e o campanie educativă și distractivă, atât pentru copii, cât și pentru părinți;
 5. Pentru că e o activitate perfectă pentru timpul petrecut în familie;
 6. Pentru că este o ocazie perfectă ca cei mici să iubească fructele, legumele, plantele și mâncarea sănătoasă, în general;
 7. Pentru că îi ajută pe cei mici să dobândească noțiuni de cultură generală și abilități practice de grădinărit;
 8. Pentru că le insuflă copiilor o pasiune frumoasă, care le dezvoltă educația prin joacă;
 9. Pentru că îi învață pe copii cum se gătește cu aceste plante și la ce mâncăruri se folosesc ele;
 10. Pentru că e vorba de Lidl, magazinul din care noi ne facem cumpărăturile și în care avem întotdeauna încredere.

Gata, acum că v-am dat pontul, vă las să mergeți la Lidl, să faceți cumpărături, să vă luați kiturile de grădinărit și să vă bucurați cu cei mici de timp de calitate petrecut în familie! Și, apropos de asta, mă întorc și eu la ale mele, pentru că am activitate de grădinărit în familie și un pui de om de iubit și de drăgănit!