Începe să cânte și mă simt de parcă a apăsat cineva pe un buton roșu. Știi tu, butonul acela care te teleportează în două secunde într-o lume unde ți se întipărește instant un zâmbet cât casa… E o stare pe care o râvnesc la tot pasul și pe care o vreau tot mai des. E felul în care mă face să zâmbesc, să mă deconectez, să simt. El… jazzul meu drag!

Cine mă cunoaște bine știe pasiunea mea pentru jazz și felul în care mă face să mă simt. Știe că odată ce începe muzica de jazz îmi închid ochii, îmi pun un zâmbet pe față și mă las dusă până hăt departe, până unde te pot duce ritmurile de jazz.

Așa că nu pot să nu îți povestesc astăzi despre Jazz for Souls, evenimentul la care eu voi fi pe 25 mai și la care te aștept și pe tine, pentru că îți propun să mergem împreună și să ne bucurăm de o seară de vineri perfectă.

Ce este Jazz for Souls? Este genul de concert cu muzică și oameni de calitate, pe care pur și simplu nu trebuie să îl pierzi. Este „un tribut adus sonorităților luxuriante și cosmopolite ale muzicii jazz”. Este locul în care trebuie să vii pe 25 mai, de la ora 19:00, la Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul” Iași.

Cine va urca pe scenă și ne va umple inimile de bucuria ritmurilor de jazz? Organizatorii spun așa: „În deschidere, Andra Botez, una dintre cele mai bune voci autohtone, promite să sensibilizeze inimi și să amețească mințile auditoriului.” Eu spun că Andra Botez este chiar cea mai bună voce locală, pentru că mie mi-e dragă de mor, atât ca artist, cât și ca om. Și aș asculta-o pe Andra încontinuu, zi și noapte, fără încetare.

După Andra și Bogdan Botez vor urca pe scenă alte două nume grele ale jazzului: Luiza Zan și Iulian Pavelescu. Ei aduc în premieră la Iași „Affrodizy”, un proiect muzical în care „repertoriul propus este unul dinamic, de sorginte afro/jazz/funk/soul, presărat cu momente în care publicul însuși va prelua bagheta de dirijor și va dicta mersul lucrurilor. Un concert-experiment, în care doi muzicieni, doi prieteni, își propun să testeze optimismul publicului și încrederea acestuia într-o lume lipsită de griji.”

Tot pentru o lume lipsită de griji, concertul are și o latură caritabilă. Pentru că dacă tot ne bucurăm de un concert pe cinste, ar trebui să facem bine și să dăm bucuria mai departe. Și uite de aia banii strânși din vânzarea de bilete vor merge către Fundația Serviciilor Sociale Bethany, în Fondul de Burse pentru copiii din mediul rural.

Biletul costă 40 lei, o sumă extrem de modică dacă vrei să faci un dram de bine și să te bucuri în același timp de mixul ăsta fascinant de voci, ritmuri și stări. Biletele pot fi cumpărate de la agenția de bilete a Teatrului Luceafărul, de la standul evenimentului din Centrul Comercial Felicia, din locurile partenere (Fika, Jassyro, Cărturești, Retro Cafe) și direct de la organizatori (0756 792 171 sau 0723 467 104).

Așa că ia-ți biletul de unde îți este mai la îndemână și hai să „Jazz up your night!

Info:

Pagină Facebook

Eveniment Facebook

Site Jazz for Souls