În fiecare an, cum se apropie perioada așa-ziselor sărbători de iarnă, încep și campaniile umanitare. Se folosesc în exces cuvinte ca ”sărbători”, ”magie” și eternul ”mai bun”. Oameni și companii își ”deschid inimile” și fac cadouri ”celor nevoiași”. Și nu mă deranjează că se fac, ci mă deranjează CUM se fac. Iată de ce!

De cele mai multe ori, oamenii și companiile aleg un centru de copii sau niște familii cărora să ”la facă Sărbătorile mai frumoase”, fără să știe mare lucru despre acei oameni și, mai ales, despre acei copii. Am văzut în atâția ani de muncă foarte multe companii care făceau pachete și le trimiteau centrelor de copii, fără să știe cine sunt acei copii și ce își doresc cu adevărat. Așa că, majoritatea copiilor din astfel de centre primesc doar de Crăciun și de Paște sacoșe doldora cu dulciuri.

Dar, ce ar fi dacă am face mai mult decât atât? Ce ar fi dacă am face lucrurile pe bune, nu doar de dragul imaginii și nu doar de dragul de a ne simți NOI mai bine de sărbători? Ce ar fi dacă am oferi ceva acestor copii pe toată perioada anului, nu doar de sărbători?

Hai să oferim acestor copii o carte pe lună! Să mergem efectiv în fiecare lună acolo și să donăm cărți și jocuri educative. Să le oferim o bursă anuală și un ajutor real pentru educația lor. Să petrecem timp de calitate cu ei, schimbând informații, jucându-ne și oferindu-le ceva mai mult și mai de preț decât o sacoșă cu dulciuri. Să îi scoatem din mediul în care stau în fiecare zi și să îi ducem la teatru, la film, în parc, la patinoar și tot așa.

Dragi companii, copiii din centre nu sunt maimuțele de la circ cărora să le duceți o dată sau de două ori pe an niște dulciuri, cu care să vă fotografiați, apoi să uitați de ei! Dacă chiar vreți să faceți o faptă bună, faceți ceva pentru ei pe toată perioada anului și poate puțin mai mult de sărbători! Și oferiți-le ceva ce chiar au nevoie, nu ce aveți voi nevoie ca să dea bine sau să vă simțiți voi bine!

Foto: youtube.com