Copilaria noastra fara Lunch Box

Îți mai aduci aminte în ce îți puneau părinții mâncarea când mergeai la grădiniță sau la școală? Nici eu! Și asta pentru că nu era nimic spectaculos, care să atragă un copil. Erau niște sandwichuri învelite în șervețel, apoi puse într-o pungă de plastic și înghesuite în ghiozdan sau în săculeț, alături de multe alte chestii necesare sau mai puțin necesare pe atunci. Aah, și ce frumos ar fi fost să avem și noi un lunch box pe care să îl purtăm cu noi și în care să ne așezăm creativ toată mâncarea!

De fapt, chestia asta cu pachețelul de prânz nu a fost niciodată un moment plăcut, nici pentru noi, nici pentru părinții noștri. Pe atunci, era mâncarea pe care trebuia să o mănânci și nu prea îi trecea nimănui prin cap să o facă mai atractivă, mai creativă, mai simpatică. Nu degeaba multe dintre sandwichurile puse la pachet de către părinții noștri au ajuns de cele mai multe ori în cu totul alte locuri decât în stomacul nostru.

Și nici nu se gândea nimeni să producă recipiente pentru mâncarea la pachet, mai ales pentru copii. Țin minte că ai mei își luau la pachet la serviciu borș în borcane sau mâncărică în caserolele de la înghețată. Nici gând să am eu la grădiniță sau la școală un recipient special doar pentru mine cu unul dintre personajele preferate de la acea veme.

De ce am ales un Lunch Box?

Dar acum lucrurile s-au schimbat: produsele pentru copii sunt mult mai multe, iar atenția asupra alimentației și a mâncării sănătoase și atractive este considerabil mai mare. Așa că, noi, părinții din ziua de astăzi, putem să le oferim copiilor noștri enorm de multe opțiuni. De la felul în care le aranjăm mâncarea în farfurie, până la recipientul în care le punem pachețelul pentru grădiniță sau școală, suntem datori să le oferim o copilărie mai frumoasă din acest punct de vedere. Și, foarte important, să le oferim în farfurie sau în lunch box mâncare sănătoasă încă de mici.

Eu una nu am așteptat momentul grădiniței sau a școlii pentru a achiziționa un lunch box pentru fiică-mea. Având experiențe triste cu restaurantele din oraș, care omit să ofere meniuri sănătoase pentru copii, am decis să am la mine tot timpul mâncare pentru Rebeca, atunci când ieșim în oraș. Așa că, un lunch box pentru depozitarea mâncării, cu un recipient pentru apă plată, este exact ce am nevoie pentru Rebeca. Îl poate lua cu ea la grădiniță, în călătorii, în parc sau în vizită, având forma unei gentuțe simpatice, perfecte pentru fetițe active. În plus, mâncarea rămâne închisă în lunch box, fără a intra în contact cu microbi, căldură sau alte nebunii, riscând să se strice. Noi am ales modelul Minnie, bineînțeles, personajul preferat al Rebecăi de până acum și suntem tare încântați de el.

.

Foto: whiskpaperscissors.wordpress.com + noriel.ro