Când ești însărcinată în ultimul trimestru cu primul copil, ajungi să fii copleșită de multitudinea de informații cu privire la ce va urma în viața ta. Ai o groază de chestii de cumpărat, atât pentru tine, dar, mai ales, pentru cel mic. În primele lui luni de viață își va petrece cea mai mare parte din timp într-un patuț bebe, motiv pentru care este extrem de important ce alegi în acest sens.
Modele sunt extrem de variate și, chiar dacă alegi ca bebelușul tău să doarmă într-un pat special, fie că alegi să doarmă cu tine în pat, tot vei avea nevoie de un locușor curat, doar al lui. Aici va dormi, va gânguri, se va juca, va fi teritorul lui, cu siguranță!
Poți alege un pat cu masă de înfășat sau noptieră incluse, pe care ulterior le poți detașa, astfel încât să mărești patul și să îl faci optim pentru lungimea și vârsta copilului tău. În general, aceste pătuțuri sunt din lemn și se pot monta foarte ușor, dar pot fi și din material flexibil prevăzut cu tot felul de accesorii.
Un alt model interesant este cel din material ușor, care se pliază și care arată ca un țarc pentru copii. Este extrem de util, mai ales dacă ai treabă prin toată casa și vrei să muți pătuțul după tine. La fel, este util și în călătorii, unde îl poți plia și căra după tine, oriunde ai merge.
Un aspect extrem de important în ceea ce privește pătuțul pentru bebe este salteaua. Înainte, se folosea o saltea normală, ca și cea folosită în cazul adulților. Însă, astăzi, nu mai este cazul. Sunt tot felul de modele și de materiale antialergenice, care fac somnul bebelușului mult mai liniștit și care împiedică bebele să se sufoce.
Desigur, fiecare pat poate fi accesorizat cu tot ce este nevoie: plasă de țânțari, masă de înfășat, jucării, lumini, apărătoare și tot așa. Important este să nu umpleți patul copilului cu plușuri și tot felul de jucării, pentru a evita sufocarea lui sau orice alt fel de accidente.
Pătuțul copilului trebuie să primească atenția cuvenită și să fie ales cu mare grijă, în funcție de nevoile fiecărei familii. Bineînțeles, vorbim aici de materiale solide și de calitate, de lucruri menite să dureze în timp și să îi ofere copilului confortul necesar pentru o dezvoltare armonioasă. Aveți grijă și la stabilitatea pătuțului, pentru că vă puteți trezi cu bebelușul împingând pereții patului și răsturnându-l. Noi am avut o astfel de experiență cu pătuțul, Rebeca scoțând singură grilajul și dându-se jos din pat. Partea bună la patul pe care l-am ales noi pentru Rebeca este că îl va putea folosi mult timp de acum încolo, el mărindu-se în funcție de vârstă și de nevoile copilului.
Voi cum alegeți pătuțul copilului și la ce aspecte vă uitați atunci când îl cumpărați?
Foto: noriel.ro
Comenteaza