Pe 1 iunie Rebeca împlinește doi ani. Așa că oamenii mă tot întreabă de ceva vreme ce și-ar dori cadou de ziua ei. Iar eu respir adânc și mă gândesc atât la multitudinea de lucruri care o încântă, cât și la lucrurile mărunte care o fac fericită. Are o mulțime de jocuri și jucării de toate felurile, de la păpuși la biciclete copii, și, cu toate acestea, ea e fericită atunci când e înconjurată de dragoste și de oameni dragi.

Are trei biciclete cu care se plimbă pe rând, în funcție de starea pe care o are. Încă nu poate să pedaleze ea foarte bine, dar se chinuie și reușește să se deplaseze câte un metru acolo. Dar e foarte perseverentă din fire, așa că sunt sigură că va pedala singură pe distanțe mai mari foarte curând. Cineva chiar m-a întrebat dacă să îi ia o bicicletă de ziua ei, iar eu am făcut ochii mari cât cepele, mărturisindu-i că are deja trei și că nu ținem neapărat să facem colecție de biciclete. Dar, nu știu de ce, am așa un sentiment că numărul nu se va opri la trei în ceea ce privește bicicletele. Însă, ea iubește enorm de mult și mașinile mari pentru copii, așa că putem jongla cu mijloacele de plimbat.

Mai sunt întrebată ce personaje din desene animate îi plac, astfel încât oamenii să știe ce jocuri și jucării să îi aducă. Ei bine, la capitolul desene animate, Rebeca bifează din plin Corduroy, Masha și Ursul, Jack și Pirații și Clubul lui Mickey Mouse.

Îi place foarte mult muzica și tot ce înseamnă instrument muzical, îi plac sporturile de orice fel, mai ales cățăratul și adoră pur și simplu înghețata. Iubește copiii și are cel mai frumos zâmbet de pe Pământ atunci când este înconjurată de copii de toate vârstele, iar ea îi ia în brațe și îi iubește.

Se bucură pentru fiecare lucru pe care îl primește, indiferent că vorbim de haine, de jucării, de mâncare sau de orice altceva. Iar bucuria aceea de copil când vede un obiect nou și își propune să îl descopere nu are termen de comparație. Când intrăm, de exemplu, în magazin la Noriel nu știe unde să se uite, pe ce să pună mâna și se aude încontinuu ”Woooow!”. Este Raiul pe Pământ pentru ea, așa că niciodată nu ne putem hotărî la ceva anume când suntem întrebați ce își dorește Rebeca drept cadou.

Mai nou, de exemplu, a descoperit bijuteriile și este foarte pasionată de brățări. Nu spune nu nici inelelor sau colierelor, pălăriilor sau genților. Are, ce-i drept, acea înclinație spre accesorii și detalii, ca mama ei.

Așadar, e foarte greu să răspund la întrebarea ”Ce își dorește Rebeca de ziua ei?”. Cred că răspunsul este, până la urmă, să fim toți alături de ea, cu dragoste, zâmbete și mult chef de joacă!

Foto: fastcoexist.com