O luptă-i viaţa; deci te luptă
Cu dragoste de ea, cu dor.

Cu versurile astea ale lui Coșbuc am trecut eu prin copilărie și adolescență, pentru că tata insista să mi le zică aproape în fiecare zi. Atât el, cât și mama m-au învățat să nu mă las niciodată călcată în picioare, să îmi cunosc drepturile și să mă lupt pentru ele. Să mă lupt pentru ceea ce vreau, pentru ceea ce e al meu. Au sădit în mine un simț civic puternic și mi-au vorbit întotdeauna frumos despre țărișoara asta a noastră, oricât de multe minusuri ar avea. Am învățat că e a noastră, că o iubim, că suntem mândri de ea și că trebuie să o apărăm cu orice preț. Și asta am făcut de când mă știu și nu voi renunța niciodată să lupt.

Acum 5 ani, înainte de alegerile prezidențiale, eram la fel de nemulțumită de acțiunile guvernului și îngrozită de-a dreptul de un posibil președinte al țării din partea PSD. Voiam să fac ceva și nu înțelegeam de ce oamenii din jurul meu nu fac la fel. De ce nu le păsa. Am contactat oameni de comunicare din toată țara, influenceri mari și atunci, și acum, dar am primit doar refuzuri: „Nu îmi pot asuma public o astfel de campanie. Pot pierde clienți!”. Și eu tot nu înțelegeam, mai ales că eu refuzam clienți cu care nu rezonam în principii. Mi s-a mai spus, tot de către oameni de comunicare sau influenceri, că ei nu sunt pasionați de politică. Și iar n-am înțeles, pentru că nu era vorba de politică, ci de ieșitul la vot și de viitorul țării. Viitorul nostru, până la urmă.

Am scris atunci pe blog o scrisoare deschisă către Victor Ponta, pe care am intitulat-o „Ordonanța de urgență a poporului”. Recitind-o acum, îmi dau seama că poate fi aplicată la fel de bine și pentru Dragnea. Scrisoarea a fost preluată atunci de mass-media, iar eu am dat tot felul de interviuri pe tema asta. Apoi a venit propunerea din partea staff-ului lui Klaus Iohannis și am ales să fac asta. M-am agitat foarte tare în acea perioadă și nu m-am dat bătută deloc, oricât de multe piedici și mentalități mi-au ieșit în cale. Dar la final mi-am dovedit încă o dată că se poate. A ieșit omul pe care atunci l-am susținut, iar orașul Iași a ieșit pentru prima oară de după revoluție de o altă culoare decât roșu. Am fost un strop din marea care a produs schimbarea și am dovedit că fiecare om contează, că poți reuși dacă nu te dai bătut, că împreună putem să facem să fie bine.

Nu voi uita niciodată starea aceea de oboseală amestecată cu euforie deplină, când stăteam în Piața Unirii și cântam imnul României, cu lacrimi în ochi, după ore întregi de mărșăluit prin oraș. Și nu voi uita niciodată sentimentul de maximă fericire pe care l-am trăit atunci când am aflat că am învins. Pentru că așa cum m-au învățat din nou ai mei, binele învinge întotdeauna!

Citește și Am fost un strop din marea care a scris istoria

Pe 26 mai ieșim din nou la luptă! Ieșim la vot și punem ștampila aia acolo unde trebuie, ca să avem și noi în sfârșit parte de schimbarea în bine pe care ne-o dorim atât de mult și pe care o merităm cu adevărat. Eu una chiar m-am săturat de bătaie de joc, de ignoranță, de lipsă de respect. M-am săturat să îmi fie călcate în picioare drepturile. M-am săturat să fim reprezentați în Parlamentul European de niște oameni incompetenți, care ne fac de râs. M-am săturat să stau departe de propriul copil, să muncesc de nu știu ce e cu mine și să văd cum oameni care nu au muncit niciodată în viața lor se bucură de venituri care le vin de-a gata, din taxele pe care eu le plătesc. M-am săturat să știu că nu prea am opțiuni când vine vorba de educație pentru fiică-mea. M-am săturat să văd copii chinuiți în spitalele de stat și bolnavi care mor cu zile. M-am săturat de hoție, incompetență, ignoranță. M-am săturat să văd în fiecare zi că lucrurile nu sunt așa cum trebuie să fie.

Știu sigur că se poate să schimbăm ceva. Trebuie doar ca de data aceasta să ne unim forțele. Să ieșim toți la vot și să votăm corect. Nu vreau să aud că nu vă pasă, că votul vostru nu contează, că nu aveți opțiuni și că vă anulați votul! Sunt cuvinte de ignoranți neinformați, care nu își cunosc puterea și care refuză să facă ceva pentru propriul bine. Eu am încredere că sunt înconjurată de oameni mai buni decât atât, de oameni deștepți și implicați activ în comunitate! De oameni care înțeleg că fiecare vot pus corect e un pumn dat celor care ne conduc atât de prost, de atâta amar de vreme. Să mai spun că tata călătorește 200 km ca să voteze?

Așa că pe 26 mai și eu merg la vot și votez schimbarea! Pe 26 mai am încredere că vei face la fel! Pe 26 mai scriem împreună o filă de istorie. Istoria noastră, a românilor cărora ne pasă de noi și de copiii noștri! Pentru că peste ani, vreau ca Rebeca mea să știe că eu m-am luptat pentru viitorul și pentru fericirea ei.

Hai la vot! De fiecare dată! Pentru că votul tău chiar contează! Și chiar e momentul să votăm împreună schimbarea!

Foto: Fotograf Irina Mocanu Studio, la Dietis Gym – Nutriție și Sport