De Moș Nicolae am avut ceva dubii în privința cadoului pentru Rebeca. Și asta pentru că mi se pare că are deja enorm de multe lucruri, dar, mai ales, pentru că, atunci când am întrebat-o de nenumărate ori ce își dorește, mi-a spus de fiecare dată la fel: ,,Nimic!”. Așa că, atunci când a venit dimineața și a trecut somnoroasă și în pijamale pe lângă ghetuțele cu cadou, am avut mari emoții.

Își făcuse de cu seară ghetuțele și era destul de încântată de ideea că va primi cadouri a doua zi. Dar nu a avut entuziasmul pe care mă așteptam să îl aibă. Și deși i-am luat mai multe jucării noi, haine și dulciuri, a început să conștientizeze ideea de cadou și să se bucure tot la lucrurile simple: plastilină și biscuite cu bezea. Chiar mi-a spus că nu îi vine să creadă că are plastilină, care îi place atât de mult. Iar despre biscuitele cu bezea, pe care îl mânca pentru prima dată, m-a întrebat de unde l-am cumpărat. I-am răspuns că l-a primit de la Moș Nicolae, dar a insistat să îi spun de unde e biscuitele pe bune.

Anul acesta i-am prezentat doar conceptul de Moș Nicolae și i-am pus cadouri în ghetuțe, însă, la anul, când va fi un pic mai mare, îi voi explica cum merge treaba. Nu îi voi spune că nu există Moș Crăciun sau Moș Nicolae, pentru că nu vreau să îi tai aripile și imaginația, însă vreau să îi spun mai în detaliu despre povestea lor și despre faptul că ei există, dacă fiecare dintre noi crede asta. Mai mult, îi voi spune că Moș Crăciun și Moș Nicolae sunt suma faptelor noastre bune, a umanității și a generozității noastre și reprezintă, până la urmă, îndemnul lor de a ne face cadouri unul altuia.

Am văzut copii care erau ferm convinși că există un Moș Crăciun și care au fost extrem de dezamăgiți și de furioși atunci când au aflat că el nu există. N-aș vrea să trăiască și Rebeca această stare tristă, tocmai de aceea încerc să găsesc calea de mijloc și să o las pe ea să decidă dacă vrea să creadă sau nu.

M-am plimbat cu o seară înainte de Moș Nicolae prin mai multe magazine, încercând să găsesc, puțin copleșită, cadoul pentru Rebeca. Am trecut prin tot felul de magazine: cu jucării, haine pentru copii, dulciuri, cadouri. Și peste tot erau părinți care căutau frenetic cadouri pentru cei mici, unii copleșiți, ca mine, alții cu ceva mai multă siguranță și pricepere, că doar parcă te călești un pic când ai mai mulți copii mai mari. Dar, copleșită sau nu de numărul mare de obiecte pentru copii care ar fi putut să dvină cadou pentru Rebeca, mi-a plăcut teribil ideea de a o face pe Moșul și de a oferi suprize. În următorii ani mi-am propus să o învăț și pe Rebeca, după ce îi explic interesanta poveste de mai sus, cum să ofere și ea surprize și cadouri în ghetuțe.

Foto: OneChicMom.com